ZBOG KRAĐE U PODGORICI SRPSKI KLUBOVI ISTUPAJU IZ ABA LIGE? Ovo što smo videli večeras može biti razlog propasti!
Saša Pukl isključuje Trinkijerija, Foto: Budućnost VOLI

STRAŠNE STVARI SE ODVIJAJU

ZBOG KRAĐE U PODGORICI SRPSKI KLUBOVI ISTUPAJU IZ ABA LIGE? Ovo što smo videli večeras može biti razlog propasti!

Svaka akcija ima svoju reakciju

Objavljeno: 21:23h

U nedelju uveče u Hali Morača u Podgorici imali smo prilike da gledamo veoma neizvesnu utakmicu, ali je na kraju košarkaška drama prerasla u sudijsku nepravdu, pošto je Partizan poražen od Budućnosti usled očiglednih grešaka arbitara na čelu sa Damirom Javorom i Sašom Puklom.

Zbog svega toga, podgrejale su se priče koje postoje u košarkaškim kuloarima već godinama, a to je istupanje pojedinih klubova iz ABA lige. Kako Espreso saznaje, ovoga puta, vrlo lako bi moglo da se desi da se svi naši timovi "odmetnu" od regionalne lige. Za to, kako dalje saznajemo, postoje ozbiljne indicije.

Šta se to zapravo večeras dogodilo što je podgrejalo te priče?

Sudije nisu svirale čist faul nad Nemanjom Gordićem na 40-ak sekundi do kraja, kada je bila ničija lopta, a Nikola Ivanović je uhvatio taj svoj "otpadak" i postigao dva poena, umesto da crno-beli imaju slobodna bacanja i sami dođu do prednosti od 62:60.

Onda je usledila još gora arbitraža. Trojka Markusa Pejdža u trenutku kada je sviran faul Vilu Mozliju, a zapravo je on bio fauliran, trebalo je da znači 3 poena plus još potencijalna dva sa linije penala, jer tako pravila nalažu.

Umesto toga, poništena je trojka i Trinkijeri je dobio isključenje, odnosno drugu tehničku grešku. I prvu tehničku je dobio pošto se bunio tokom treće četvrtine da je fauliran upravo Mozli, a sudije su i tada ostale neme, ali su kaznile tim crno-belih slobodnim bacanjem i napadom za domaćina.

Dakle, kada se napravi analiza, u poslednjih 40-ak sekundi Partizan je "pokraden" za skandaloznih 10 poena.

Ovakve stvari ne dešavaju se po prvi put u ABA ligi, koja sve više gubi ugled u Evropi i svetu, posebno među čelnicima Evrolige.

Katastrofalno arbitriranje i neodgovorno ponašanje čelnika , predsednika i predstavnika pojedinih klubova dovelo je do situacije da Evroliga nimalo ne poštuje region, izgubljena su sva mesta koja su se sticala kroz igranje ABA lige, a haos i sudijske greške, da ne kažemo krađe, ne prestaju

Zbog toga je mišljenje pojedinih analitičara, ali i ljudi bliskih klubovima da regionalno takmičenje treba rasformirati

Da ne bismo previše mi pričali, sami pogledajte skraćeni snimak utakmice pa prosudite koliko je Partizan pokraden.

A, podsetite se i skandala na prošlogodišnjem finalu između Crvene zvezde i Budućnosti.

Slažete li se da Srbi treba da istupe iz ovog takmičenja koje je staro već skoro dve decenije, pišite nam u komentarima ispod teksta...

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.