POTPUNO LUDILO U MORAČI! Budućnost i Partizan se ganjali do poslednjih sekundi, a onda su sudije prelomile meč!
KK Partizan, Foto: Budućnost VOLI

ABA liga, 8. kolo

POTPUNO LUDILO U MORAČI! Budućnost i Partizan se ganjali do poslednjih sekundi, a onda su sudije prelomile meč!

Sva dešavanja po četvrtinama mogli ste da pratite uz naš lajv-blog

Objavljeno: 20:25h

Košarkaši Budućnosti posle prave ludnice u Morači uspeli su da slave nad Partizanom sa 65:60 u 8. kolu ABA lige i na taj način ostali usamljeni na prvom mestu tabele.

Gotovo tokom celog meča crno-beli su imali prednost, na poluvreme otišli čak sa +8, ali je slaba treća četvrtina beogradskog velikana puno koštala izabranike Andree Trinkijerija, koji je naposletku i isključen zbog dve tehničke greške, a sve pošto se žustro borio protiv ne preterano "srećnih" sudijskih odluka.

U oba navrata u centru pažnje bio je Vil Mozli, prvo jer nije sviran čist faul nad njim, a onda i na 23 sekunde do kraja jer je on napravio navodan faul u napadu.

Trinkijeri besan na sudije
Trinkijeri besan na sudije foto: Printscreen

Partizan u poslednjih nekoliko sezona nije imao uspeha u Podgorici, a tako je nastavio i večeras. Iako su crno-beli odigrali odlično prvo poluvreme, ali su sve prosuli u toj već pomenutoj trećoj deonici.

Sve je rešeno u dramatičnoj završnici. U poslednji minut se ušlo rezultatom 60:60. Markus Pejdž nije pogodio ‘flouter’, a na drugoj strani sa poludistance Nikola Ivanović nije bio precizan, ali je uhvatio svoj promašaj pored Nemanje Gordića i Tomasa i poentirao je za vođstvo.

Dogodio se taj diskutabilan faul Vila Mozlija prilikom pravljenja jednog duplog bloka sa Rašonom Tomasom za Markusa Pejdža.

Usled te tehničke, Podgoričani su pogodili slobodno bacanje za plus tri, a onda imali i posed. Bamfort je poslat na liniju slobodnih bacanja na 21 sekund do kraja, bio je precizan i tako doneo pobedu svom timu!

Najefiksaniji je bio Džastin Kobs sa 14 poena, a po 12 su postigli Martin i Ivanović. Novica Veličković na drugoj strani bio je najbolji sa 11 poena, dok su po 8 imali Mozli i Tomas.

U prvoj utakmici dana Mega je na Novom Beogradu poražena od Cibone sa 72:76.

Sva dešavanja po četvrtinama mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! BUDUĆNOST JE POBEDILA!

Sporije paljenje obe ekipe u ovoj deonici, samo po četiri poena na obe strane za prvih pet minuta, tačno se osećala nervoza zbog važnosti meča.

Trojkom Nikole Ivanovića Budućnost se na četiri i po minuta do kraja odvojila na +3, ali je posle ofanzivnog skoka na drugoj strani Vil Mozli smanjio na -1. Nova prednost od +3 za domaćina na dva i po minuta do kraja, koja se ni u narednih 30 sekundi nije promenila usled velikog broja grešaka sa obe strane.

Ognjen Jaramaz je svoje prve poene postigao u 39. minutu, a bila je to trojka za izjednačenje, a 60:60 ostalo je do poslednjeg minuta.

U potpuno ludoj završnici, isključen je Andrea Trinkijeri zbog druge tehničke greške pri rezultatu 62:60 za Budućnost. Svemu je prethodio diskutabilan faul Vila Mozlija prilikom pravljenja jednog duplog bloka sa Rašonom Tomasom za Markusa Pejdža.

Usled te tehničke, Podgoričani su pogodili slobodno bacanje za plus tri, a onda imali i posed. Bamfort je poslat na liniju slobodnih bacanja na 21 sekund do kraja, bio je precizan i tako doneo pobedu svom timu!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! Partizan je uprkos lošoj četvrtini uspeo da sačuva minimalnu prednost i u poslednju deonicu ode sa prednošću od 52:51!

Malo se "opasuljila" Budućnost od onog šoka koji im je priredio Nemanja Gordić u poslednjoj sekundi, pa su se poenima Kobsa, Nikolića i slobodnim bacanjima Šehovića na šest i po minuta do kraja deonice primakli na svega -2.

Usledilo je i poravnanje, pa dodatno slobodno bacanje za Danila Nikolića, koje nije iskoristio pri rezultatu 44:44. Međutim, Martin je u narednom napadu sa linije penala i doneo prednost domaćinu. Čak osam ofanzivnih skokova ima Budućnost na 13 minuta do kraja meča. Jasno je šta će Trinkijeri zameriti svojim igračima u slučaju bilo kog rezultata na kraju. Sreća za Partizan u tim momentima bio je očajan šut podgoričke ekipe sa linije slobodnih bacanja (samo 12/19).

Rezultatska klackalica do kraja bila je zagarantovana.Timovi su se iz minuta u minut smenjivali u prednosti.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE! 37:29 vode crno-beli posle prvih 20 minuta!

Serijom Nikole Ivanovića od 5:0, Podgoričani se potpuno rezultatski vraćaju u meč. Zakucavanjem Alekse Ilića, rezultat je poravnat na 19:19 posle samo minut i po igre u drugoj deonici. Nikola Janković vratio je prednost na stranu Beograđana i nagovestio pravu dramu do kraja meča.

Trojkom Petra Popovića Budućnost je na šest minuta do poluvremena povela.

Asistencijom, pa poenima Novice Veličkovića crno-beli su vratili vođstvo od +4, ali je rezultatsku neizvesnost ponovo vratio Bamfort sa poludistance na četiri minuta do kraja deonice. Kori Volden je na dva minuta do poluvremena napravio čak treću ličnu grešku, tako da ga sigurno nećemo gledati na parketu bar do pola treće četvrtine.

Do kraja deonice, bacanjima Radeta Zagorca crno-beli su se opet odlepili na osetnijih +6, a onda je "bazerbiterom" Nemanja Gordić utišao svoju bivšu halu i odveo Partizan na maksimalnih +8 u najidealnijem mogućem momentu.

Veličković je postigao osam poena, sedam Rade Zagorac, u ekipi Budućnosti niko nije dao više od šest, koliko su ubacili Hobs i Martin.

KRAJ PRVE ČETVRTINE! 19:12 vodi beogradska ekipa. Odlična timska igra crno-belih za sada, Budućnost nema odgovor za odbranu koju je postavio Andrea Trinkijeri, barem za sad

Hala je, kao što smo već pisali, ispunjena gotovo do poslednjeg mesta. Dobar početak utakmice Bamforta sa jedne i Zagorca sa druge strane.

Crno-beli su bili više nego fantastični u odbrani, za devet minuta primili su svega 11 poena, dok su Beograđani u tom periodu dali 17. Poeni su bili lepo raspoređeni, Veličković, Miletić, Mouzli, Volden, Pejdž, svi oni su davali koševe.

U svom poslednjem napadu u četvrtini Budućnost je pokušala da se trojkom, preko Suada Šehovića, vrati na samo -2, a na kraju im je Rašon Tomas dao poene poluhorogom u polukontri, pa je razlika posle prvih deset minuta iznosila +7.

Nemanja Gordić je dobio ovacije Hale Morača u kojoj je proveo nekoliko magičnih godina, uzeo je i titulu sa Budućnosti.

18.01 - Meč je počeo.

17.32 - Kako saznajemo, Morača bi trebalo da bude dupke puna.

17.05 - Čelnici Partizana i Budućnosti organizovali su zajednički ručak pred meč pokazavši da ovde neće biti mesta tenzijama.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.