PRVE REČI NOVOG TRENERA ZVEZDE: Čeka nas 85 mečeva u sezoni, ne tražim uspeh u Evroligi!
Konferencija za medije, Foto: Espreso.co.rs

ŠAKOTA JASAN

PRVE REČI NOVOG TRENERA ZVEZDE: Čeka nas 85 mečeva u sezoni, ne tražim uspeh u Evroligi!

- Zvezda je srpski predstavnik u Evroligi i sa te strane je i insititucija u Srbiji i sa velikom armijom navijača i to je za mene bila laka odluka

Objavljeno: 13:56h
Uroš Marjanović

Održana je konferencija za medije koju je sazvao prvi čovek Crvene zvezde, Nebojša Čović.

Sve navijače srpskog šampiona, kao i sportsku javnost interesovalo je da li će Andrija Gavrilović biti smenjen i doveden novi trener, a Čović je otkrio da će Dragan Šakota biti trener tima sa Malog Kalemegdana u nastavku sezone.

Šakota i Čović prilikom promocije
Šakota i Čović prilikom promocije foto: Espreso.co.rs

Evo i njegove prve izjave:

- Zvezda je srpski predstavnik u Evroligi i sa te strane je i insititucija u Srbiji i sa velikom armijom navijača i to je za mene bila laka odluka. Od trenutka kada smo stupili u kontakt, do današnjeg dana, nije bilo dilema. Čeka nas 85 mečeva u sezoni i zna se koliko je to obilan posao. Svakako ovi ciljevi koje je Čović spomenuo su veliki izazovi, a to su osvajanje trofeja. Tražim što bolji utisak u Evroligi, što više pobeda ako je moguće, bez pritiska. Neće mi biti problem da se adaptiram na novu sredinu, sve je za mene ovde isto. Organizacija kluba je na visokom nivou, dugo sam u košarci i slobodno mogu da kažem da je organizacija na nivou najvećih evropskih klubova.

- Sastav koji je napravljen je sasvim dobar, ali ne mogu da predviđam šta će biti, dok ne uđete u rad. U utakmicama sam video dosta pozitivnih stvari, ali drugo je kada se uđe u rad na treninzima. Kada dovodite igrača vi vidite ono što je na terenu, ne kako se radi na treninzima. Dozvolite mi da vidim kakva je situacija u timu, ekipa je dobro selektirana, videčemo da li je ovaj broj igrača dovoljan da izdrži sezonu sa još 70 utakmica. Ekipa je dobro selektirana, videćemo da li će biti promena. One su ponekad neophodne, ali nikada ih niko ne želi - poručio je Šakota.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.