NBA NIKAD NIJE BILA SAN, NEGO SRBIJA: Kokoškov objasnio Amerikancima šta njemu znači imenovanje za selektora!
Igor Kokoškov je pričao za klupsku televiziju Sakramenta, Foto: AP

I dalje je vrlo emotivan

NBA NIKAD NIJE BILA SAN, NEGO SRBIJA: Kokoškov objasnio Amerikancima šta njemu znači imenovanje za selektora!

Posle dve decenije karijere provedene u Americi stigao je poziv koji je čekao

Objavljeno: 09:18h

Igor Kokoškov je pre dva dana i zvanično imenovan za novog selektora Srbije, a sada je dao i prvu izjavu pred kamerama o tome.

Stručnjak koji već 20 godina radi u NBA i koji je trenutno asistent Luka Voltona u Sakramentu, istakao je da mu NBA nikada nije bila san, već samo klupa srpske reprezentacije.

- Čast je predstavljati svoju državu. Da predstavljate školu košarke odakle dolazite. Otišao sam iz Srbije pre 20 godina, jednu godinu sa proveo na Koledžu i 19 u NBA. Ali, u poslednjih 20 godina nikada nisam sebe distancirao od evropske košarke. Trenirao sam različite nacionalne timove unazad deset godina. Sada sam trener sopstvene države, tako da je malo drugačije. Kada sam krenuo sa trenerskim poslom nikada nisam sanjao da ću biti u NBA, već sam sanjao da ću biti selektor nacionalnog tima - poručio je novi selektor.

Njega sa nacionalnim timom najpre u februaru čeka prvi prozor kvalifikacija za Eurobasket 2021. ali glavni cilj je plasman na Olimpijske igre putem kvalifikacionog turnira koji se igra u Beogradu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.