GASOL RASKINUO UGOVOR S PORTLANDOM: Javio se iz dvorane i najavio da će postati trener!
Pau Gasol je raskinuo ugovor sa Portlandom, Foto: AP

Ali još nije kraj

GASOL RASKINUO UGOVOR S PORTLANDOM: Javio se iz dvorane i najavio da će postati trener!

Ipak, ne odustaje od nastavka igračke karijere u 39. godini

Objavljeno:

Legendarni Pau Gasol napustio je Portland bez da je odigrao i jedan meč za taj tim.

Španac je raskinuo ugovor sa Trejlblejzersima, jer želi u potpunosti da se posveti oporavku od povrede stopala koji traje duže nego što se očekivalo nakon što je u maju bio na operaciji.

Gasol je u maju bio na operaciji
Gasol je u maju bio na operacijifoto: EPA/Alejandro Garcia

Zbog toga je izašao u susret ekipi i pristao na raskid ugovora kako bi se otvorilo mesto da potpišu još jednog igrača koji bi mogao da igra s obzirom da i dalje ne mogu da računaju ni na Jusufa Nurkića koji se oporavlja od teškog preloma noge, pa su "kratki" na centarskoj poziciji.

Gasol je u dvorani za trening snimio video u kojem objašnjava šta se dogodilo i napomenuo da se priprema za trenersku ulogu, iako još ne želi da završi igračku karijeru.

- Od danas više nisam član rostera Portlanda. Povreda s kojom se borim i zbog koje sam u maju bio na operaciji traži pauzu između šest i 12 meseci da da bi se zalečila. Nadao sam se da će operacija ubrzati oporavak, ali nažalost on traje dulže nego što smo se nadali - objavio je Gasol pa objasnio kakav je bio plan kad je ovog leta potpisao za Blejzerse.

- Znali smo da je ovakav razvoj moguć pa smo se dogovorili da me klub može otpustiti kako bi imao prostor za dovođenje drugog igrača koji može pomoći odmah. To će mi omogućiti i da se potpuno posvetim oporavku bez pritiska da se što pre vratim.

Zatim je otkrio da će ostati uz klub te da mu je i dalje cilj da se vrati na teren.

- Još sam jednako uzbuđen i strastven kao i prvog dana kad sam zaigrao košarku i radiću što je napornije moguće kako bih ozdravio i mogao nastaviti da igram igru koju volim. U međuvremenu ću se oporavljati u Portlandu i uzbuđen sam što ću s klubom videti na koji način mogu doprinositi u drugačijoj ulozi. Vrlo sam zahvalan i polaskan njihovom željom da pronađemo način za nastavkom saradnje - završio je Gasol.

Pau Gasol je dva puta bio NBA šampion
Pau Gasol je dva puta bio NBA šampionfoto: EPA/Tannen Maury

U NBA je najveće uspehe ostvario u Lejkersima uz Kobija Brajanta s kojim je osvojio dva šampionska prstena, 2009. i 2010., a kasnije je igrao za Čikago i San Antonio, s kojim je raskinuo ugovor u martu i potpisao za Milvoki kako bi pomogao u pohodu na titulu. Međutim, zbog povrede stopala odigrao je samo tri utakmice pre operacije od koje se još oporavlja.

U NBA ligi je šest puta zaigrao na Ol staru, bio je ruki godine, dvaput je izabran u drugu i dvaput u treću petorku lige, ali još blistaviju karijeru imao je u reprezentaciji.

Sa Španijom je triput bio evropski i jednom svetski prvak, uz tri priznanja za najboljeg igrača prvenstva. Na Olimpijskim igrama osvojio je dva srebra i jednu bronzu, a ima još četiri medalje s Evropskih prvenstava, na kojima je s 1.183 poena najbolji strelac u istoriji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.