NBA NIJE VIDELA IGRAČINU KAO ŠTO JE DONČIĆ: Pali novi rekordi! I Marjanović se sprdao s nekada moćnim Voriorsima!
Boban Marjanović i Luka Dončić, Foto: AP

NBA

NBA NIJE VIDELA IGRAČINU KAO ŠTO JE DONČIĆ: Pali novi rekordi! I Marjanović se sprdao s nekada moćnim Voriorsima!

Slovenačko čudo od deteta se opet upisalo u istoriju

Objavljeno: 08:58h

Dalas je ponizio nekadašnje šampione i najmoćniji NBA tim Golden Stejt 142:94 uz novo istorijsko veče Luke Dončića i solidno izdanje našeg Bobana Marjanovića.

No, krenimo prvo od Slovenca pošto sve više se čini da takvu igračinu NBA liga nije imala i deluje da mu je nebo granica.

On je ostvario novi tripl-dabl, svoj sedmi u sezoni, drugi uzastopni i to sa preko 30 postignutih poena.

Plejmejker Maveriksa je ubacio 35 poena, imao 10 skokova i podelio 11 asistencija i sve to za 25 minuta i 30 sekundi na terenu, čime je postao jedini u istoriji koji je za toliko vremena ostvario tripl-dabl sa najmanje 30 ubačenih poena.

Takođe, Dončićev novi tripl-dabl je njegov sedmi u dosadašnjih 14 mečeva sezone, a jedini koji je imao bolji učinak od njega u istoriji na prvih 14 utakmica jeste Oskar Robertson koji je zabeležio 11 u sezoni 1961/62.

Isto tako, Dončić je postao najmlađi igrač koji je ostvario dva uzastopna tripl-dabla sa najmanje 35 poena, pošto je pre nekoliko dana ubacio 42 poena San Antoniju.

I na kraju da ne zaboravimo da pomenemo da je Dončić jedini igrač uz pomenutog Robertsona i Rasela Vestbruka koji ima prosečan učinak blizu tripl-dabla, pošto u dosadašnjem toku sezone ima brojke 29.9 poena, 10.7 skokova i 9.4 asistencije u proseku po utakmici.

A ne zaboravite da će Luka svoj 21. rođendan proslaviti tek u februaru naredne godine.

Što se tiče Bobana Marjanovića, on je za 19 minuta na parketu postigao 10 poena i imao 6 skokova.

A bio je zanimljiv momenat pri kraju meča kada je srpski reprezentativžc dobio jednu loptu a cela ekipa Voriorsa je samo gledala u njega, ni ne pokušavajući da ga zaustavi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.