OVAJ PARTIZAN MOŽE MNOGO: Crno-beli srušili Ritas i plasirali se u TOP 16 fazu Evrokupa!
Partizan je savladao Ritas, Foto: Starsport©

evrokup, 8. kolo

OVAJ PARTIZAN MOŽE MNOGO: Crno-beli srušili Ritas i plasirali se u TOP 16 fazu Evrokupa!

Sva dešavanja sa večerašnje utakmice mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno:

Košarkaši Partizana su se plasirali u TOP 16 fazu Evrokupa.

Crno-beli su nošeni podrškom 8.000 navijača u Areni savladali Ritas rezultatom 87:81i zasluženo izborili narednu rundu ovog takmičenja.

Prvo poluvreme je bilo prilično neizvesno i Ritas je imao prednost u nekoliko navrata prvog dela, ali su crno-beli jednom serijom od 15:0 zaigrali onako kako igraju tokom većeg dela sezona i preokrenuli onda kada je trebalo zahvaljujući sjajnoj igri Tomasa, Zagorca, a svoj veliki doprinos su dali Mozli i Pejdž.

Ipak, crno-beli su umalo ispustili +17 stečenih odličnom igrom u trećoj i četvrtoj deonici i dozvolili gostima da se u finišu meča primaknu na svega šest poena minusa, međutim Jaramaz pogađa važne poene i prekida minute Partizana bez postignutog poena.

foto: Starsport©

Najefikasniji u pobedničkom taboru bili su Zagorac sa 17, Tomas sa 16 i Jaramaz sa 14, dok se u gostujućem sastavu istakao Bendzijus sa 15 poena.

Do kraja grupne faze Partizan očekuju mečevi protiv Lokomotive u Rusiji, odnosno Limoža u Beogradu.

Sva dešavanja sa večerašnje utakmice mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

KRAJ MEČA: Partizan - Ritas 86:81

38. minut - Minijatura Jaramaza i njegovih pet uzastopnih poena za verovatno konačnu pobedu Partizana i plasman u TOP 16. Na minut do kraja, crno-beli imaju prednost od 84:76.

37. minut - Kriza se uvukla u redove Partizana, a to koristi litvanski tim i smanjuje na 79:73. Očekuje nas izuzetno uzbudljiva završnica.

35. minut - Ritas se malo vratio u život i trojkom smanjio na 79:68. Tomas i Zagorac i dalje predvode crno-bele, a odličnu partiju pružaju i Mozli, odnosno Pejdž.

foto: Starsport©

33. minut - Nastavlja Partizan da dominira u nekoliko zadnjih minuta. Prednost je narasla na velikih +16 i crno-beli su nadomak TOP 16 faze Evrokupa.

29. minut - Najveća prednost Partizana na meču. 66:55 je nakon poena Gordića, pa je trener gostiju zatražio tajm-aut na minut do kraja treće deonice.

26. minut - Na polovini treće deonice, crno-beli vode sa sedam poena prednosti (62:55). Tomas i Zagorac sa 12 poena su najefikasniji igrači Partizana, dok je Kruz sa 10 najraspoloženiji u ekipi Ritasa.

24. minut - Sjajno ukradena lopta Zagorca i Jaramaz zakucava za 55:51 na polovini treće deonice.

foto: Starsport©

22. minut - Silovito je Ritas ušao u drugo poluvreme meča i za kratko vreme su anulirali minus Partizana.

POLUVREME: Partizan - Ritas 46:40

20. minut - Nikola Janković zakucava za velikih +6 na minut do kraja. U narednom napadu Gordić poentira za tri poena i donosi prednost od 46:37 u finišu poluvremena, međutim uzvraća Bičkauskas istom merom.

17. minut - Ponovo je neizvesno u Areni (35:34), vratili su se gosti potpuno u meč i sada su oni preuzeli inicijativu. Još malo manje od tri minuta do kraja poluvremena.

15. minut - Dugo su crno-beli bez poena, ali i dalje imaju prednost od 30:28. Blaževič pogađa uz faul.

11. minut - Partizan je ubacio u šestu brzinu serijom od 15:0 i sad vodi sa 28:21. Litvanci su pogubljeni u ovim momentima.

foto: Starsport©

10. minut - Rasplamsala se borba u Areni, Mozli se razigrao, a Tomas postiže svoj četvrti poen. Ipak, Ritas vodi sa 21:18.

7. minut - Umesto Zagorca na terenu je mladi Trifunović koji nema prava igranja u ABA ligi, pošto je bio registrovan za Megu, koju je napustio početkom novembra.

6. minut - Ritas ima prednost od 17:12, Zagorac je i dalje jedini košarkaš crno-belih sa poenima i nema promašaj iz igre. Zaista neverovatna situacija na početku meča.

foto: Starsport©

4. minut - Partizan vodi sa 10:8, a sve poene je postigao Rade Zagorac. Očekuje nas velika borba na ovoj utakmici u kojoj Partizan ima imperativ pobede.

20.00 - Počeo je meč između Partizana i Ritasa.

APLAUZI

ATMOSFERA

IZLAZAK IGRAČA PARTIZANA NA TEREN

TABELA

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.