MORAĆU DA POČNEM DA PRIČAM JUGOSLOVENSKI: Pešić bacio foru, pa objasnio zašto je Dončiću mnogo lakše da igra u NBA!
Svetislav Pešić, Foto: EPA/Georgia Panagopoulou

bez dlake na jeziku

MORAĆU DA POČNEM DA PRIČAM JUGOSLOVENSKI: Pešić bacio foru, pa objasnio zašto je Dončiću mnogo lakše da igra u NBA!

- Dončić je jedan od najvećih talenata svetske košarke i komotnije se osćea u NBA ligi nego u Evroligi - rekao je Kari

Objavljeno: 15:34h

Legendarni trener Svetislav Pešić je poznat kao čovek bez dlake na jeziku i nema problem da iznese svoje mišljenje o svim temama.

Posle gostovanja u Beogradu Crvenoj zvezdi osvrnuo se na stanje u evropskoj košarci, a sada je iskoristio priliku da ponovo prokomentariše stanje na Starom konitenntu i uproredio je Evroligu sa NBA.

- U NBA ligi, timovi ne pale mašinu do sredine sezone i ol-star vikenda. Do tada više posvećuju pažnju treninzima i onda ulaze u formu posle ol-stara. Ovde imate dva ligaška takmičenja plus reprezentacije, plus kupove. Skoro da se ne trenira, samo se igra… Postoje dani kada vam je trening neophodan, a nemate vremena za njega - rekao je Pešić.

Svetislav Pešić je dočekan ovacijama u Beogradu
Svetislav Pešić je dočekan ovacijama u Beogradu foto: Starsport©

Objasnio je razliku u pritisku i istakao da su pobede mnogo bitnije kada vodite neki tim u Evroligi, nego kada je reč o najjačoj ligi na svetu.

- U Evroligi vam stalno traže da pobeđujete. Ako izgubite dve utakmice zaredom u Evroligi, odmah ste u problemu da se kvalifikujete. Navijači u Evroligi hoće da u dvoranama gledaju igrače, a ne trenere. A igrači se sve češće povređuju i moramo da vodimo računa o tome. Mogao bih knjigu da napišem o tome, ali ne znam da li bi je neko čitao. Kao da neki ljudi u Evropi ne razumeju kada pričam španski ili engleski. Izgleda da ću morati da počnem da pričam nemački ili jugoslovenski da bi me razumeli - u šali je rekao legendarni trener, koji je prokomentarisao čudesne partije Luke Dončića u dresu Dalasa.

- Dončić je jedan od najvećih talenata svetske košarke i komotnije se osćea u NBA ligi nego u Evroligi. Tamo može da igra 48 minuta, ovde 40. Tamo ima više prostora za igru. Ovde je linija za tri poena 6,75, tamo je 7,21. Tamo se zonska odbrana skoro ne igra i postoji zarbranjena odbrana. Tamo ne smeš da budeš više od dve sekunde u zoni. Naša košarka ovde je totalno drugačija. Sa potpuno drugačijim pravilima. Na drugačliji način se priprema sezona - zaključio je Pešić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.