MICIĆ SE OPET IGRAO KOŠARKE: Pogađao i delio magične asistencije, Lučić odličan, Real se iživljavao nad Himkijem!
Vasilije Micić je odigrao novu odličnu utakmicu, Foto: EPA/Elvira Urquijo A.

Evroliga, 9. kolo

MICIĆ SE OPET IGRAO KOŠARKE: Pogađao i delio magične asistencije, Lučić odličan, Real se iživljavao nad Himkijem!

Nekoliko zaista neverovatnih utakmica je odigrano ovog utorka

Objavljeno:

Izuzetno uzbudljivo i dramatično veče u Evroligi je za nama u nedelji kada imamo "dupli program".

Na programu je bilo čak 7 utakmica, a najveća drama je viđena u Kaunasu, gde je Panatinaikos umalo prokockao 15 poena prednosti, ali se izvukao i upisao izuzetno važnu pobedu na gostovanju kojom se vratio u igru za plasman u Top 8.

Dok je Nik Kalates bio na terenu sve je sjajno funkcionisalo za atinski tim, ali je onda on morao da izađe u finišu meča i Žalgiris je to umalo iskoristio i napravio preokret.

Grčki reprezentativac je na ovom meču postigao 19 poena i podelio 12 asistencija. Dvocifreni su još bili Dešon Tomas sa 13, Janis Papapetru dodao je 12, a Džimer Fridet je meč završio sa 11 poena.

Kod Žalgirisa najbolji je bio Zek Lidej sa 15 poena, Lukas Lekavičijus ubacio je 14, a Džok Lendejl 12 poena.

Bajern je pobedio Olimpijakos 85:82 na svom terenu takođe u neizvesnoj završnici u kojoj su presudili poeni Danila Bartela i Lo Maoda.

Odlična pre svega timska igra izabranika Dejana Radonjića od kojih se najviše po poenima istakao Lo Maodo sa 19, Bartel je postigao 18, Greg Monro je ubacio 15, a naš Lučić i Cipser po 13 koševa. Srbin je imao i 5 skokova, 2 asistencije i 3 ukradene lopte.

U redovima poraženog tima odličan je bio Boldvin sa 19 poena. Nikola Milutinov je dodao 14 uz 5 uhvaćenih lopti, a Papanikolau 10 i Pridezis 12.

Efes je stigao do nove pobede 90:84, ovog puta na gostovanju u Vilerbanu, a slomio je otpor Asvela tek u poslednjoj četvrtini.

Ponovo je naš Vasilije Micić bio pokretačka snaga vicešampiona Evrope. Postizao je poene u ponovo visoke procente šuta i delio nestvarne asistencije.

Meč je završio sa 16 poena i 8 efektivnih dodavanja, a najefikasniji je bio Larkin sa 19 poena. Bobua je takođe odigrao dobro sa 16 poena, kao i Šanli Sertač koji je sa 15 poena potpuno odmenio Otela Hantera.

U Asvelu po 12 poena su postigli Tejlor, Džekiri i Žan-Šarl.

U Madridu je pukla stotka pošto je Real uništio Himki 104:76 brutalnom drugom i trećom četvrtinom.

U tom periodu gosti su postigli 31 poen, a primili čak 61, pa je tako na početku poslednje deonice prednost domaćih bila neverovatnih 36 razlike.

Entoni Rendolf je poenterski bio najraspoloženiji sa 19 poena, a pratio ga je odlični Tavareš. On i Fakundo Kampaco su postigli po 15 poena. Po 13 su dali Džordan Miki i Džejsi Kerol.

U ruskom timu Aleksej Šved je bio potpuno zaustavljen na 12 poena uz šut za dva 3/8 i za tri 1/5. Isti broj poena je dao Gil, a najefikasniji je bio Kramer sa 14. Stefan Jović je postigao 5 poena uz 3 asistencije.

Evroliga, 9. kolo:

Utorak

Žalgiris - Panatinaikos 85:86

Alba Berlin - Crvena zvezda 92:80

Bajern Minhen - Olimpijakos 82:77

Asvel Lion - Anadolu Efes 84:90

Olimpija Milano - Makabi Tel Aviv 92:88 Real Madrid - Himki 104:76 Zenit - Valensija 94:90

Sreda Barselona - Fenerbahče 21.00 Baskonija - CSKA Moskva 21.00

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.