ZVEZDA U TEŠKOM KANALU: Alba u Berlinu nanela i sedmi poraz crveno-belima u Evroligi!
Košarkaši Crvene zvezde su loše ušli u sezonu, Foto: Starsport©

evroliga, 9. kolo

ZVEZDA U TEŠKOM KANALU: Alba u Berlinu nanela i sedmi poraz crveno-belima u Evroligi!

Sva dešavanja sa večerašnje utakmice mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 21:47h

Košarkaši Crvene zvezde zabeležili su i sedmi poraz u Evroligi ove sezone.

Alba je u Berlinu rezultatom 92:80 uspela da savlada tim sa Malog Kalemegdana i dođe do treće pobede.

Od starta su domaći imali prednost i na krlilima Gifija, Sikme i Gedraitisa držali stvari u svojim rukama tokom celog meča, pa je prednost išla i do +19 u jednom trenutku.

Crveno-beli su u par navrata uspeli da se približe i probaju da ugroze košarkaše Albe, međutim bez uspeha. Kriza u igri srpskog šampiona se nastavlja i ne vidi joj se kraj.

Već za dva dana izabranici Andrije Gavrilovića gostuju u Kaunasu ekipi Žalgirisa koja je u ovoj situaciji ogroman favorit.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bili s Gedrajtis sa 22, Sikma je ubacio 18, dok je Hermanson pogodio 16 koševa, dok su u timu Crvene zvezde najraspoloženiji bili Odžo sa 12 i Kuzmić sa 9 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa večerašnje utakmice mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

KRAJ MEČA Alba - C. Zvezda

Novi poraz za Zvezdu koja ne može da dođe sebi još od početka sezone ovoga puta u gostima, a ne treba se uzdati ni u eventualno čudo za dva dana u Kaunasu gde će Žalgiris biti veliki favorit u tom meču.

36. minut - Nije puno ostalo do kraja meča, a Alba ima lepu prednost od +13. Deluje kao da Zvezda nema snage za preokret i da će pretrpeti i sedmi poraz u devet utakmica.

33. minut - Gifi i Gedraitis drže časove košarke beogradskom timu, Alba vodi 75:64 na šest minuta do kraja meča. Sikma pravi mnogo problema košarkašima Zvezde, ali Filip Čović svojim poenima u poslednjih par minuta drži Zvezdu na "pristojnom minusu".

KRAJ TREĆE ČETVRTINE

Izgleda da je i ovde sve rešeno. Alba vodi 67:54 pred poslednju deonicu i samo čudo može da bude saveznik Zvezde u ovoj utakmici.

29. minut - Na minut do kraja Alba ima prednost od 62:49. Ne uspevaju izabranici Gavrilovića da se aktivnije uključe u meč i uhvate priključak. Odžo je Timana poslao u svlačionicu izbivši mu zub.

26. minut - Ipak, znakovi buđenja su bili samo priviđenje. Alba nastavlja da igra svoju igru i ponovo je na +12.

foto: Starsport©

24. minut - Lorenco Braun svojm poenima smanjuje na 46:38 i tera trenera Albe da traži tajm-aut. Može li Zvezda da se trgne i preokrene na ovoj utakmici?

22. minut - Prvi poeni na meču iz Derika Brauna, ali već u sledećem napadu Branko Lazić pravi neverovatnu grešku i tako je upropastio napad svog tima. Alba ima prednost od 46:36.

Kome, Laziću?

Објава коју дели Edin Enciklopedija (@edinenciklopedija) дана

POLUVREME: 34:46

Alba sa +12 odlazi na veliki odmor. Veliki problemi za Zvezdu se nastavljaju i na ovom meču. Odžo i Kuzmić su sa 10 poena najefikasniji, ali osim njih dvoje niko ne pruža ono što se od njih očekuje. Sa druge strane Gejdraitis ima 14 poena i uz Sikmu i Gifija predvodi svoj tim ka trećoj pobedi u Evroligi.

Ognjen Kuzmić
Ognjen Kuzmić foto: Starsport©

19. minut - Davidovac upisuje svoje prve poene na ovom meču. Dosta nepovezano i bez ideje deluje igra Zvezde, dok Alba rutinski koristi i najmanju nesigurnost protivnika i zasluženo vodi sa 42:31.

14. minut - Nemački tim ne ispušta svoju prednost (35:23) igraju disciplinovano i bez problema izlaze na kraj sa ekipom iz Beograda. Odžo je sa osam poena najefikasniji u ekipi srpskog šampiona, dok je Sikma sa devet, odnosno Gifi i Gejtraidis sa sedam najraspoloženiji u domaćoj ekipi.

foto: Starsport©

12. minut - Alba ima najveću prednost na meču od +14. Sikma i Gifi su trojkama naterali Gavrilovića da zatraži tajm-aut. Nastavlja se agonija Zvezde u poslednje vreme.

KRAJ PRVE ČETVRTINE Ulaskom Dobrića podigla se agresivnost srpskog šampiona, ali mora još mnogo da se "radi" da bi se ostvarila pobeda u ovom meču. Na kraju prve deonice Alba vodi sa 21:15.

9. minut - Jedino Branko Lazić pokazuje želju u crveno-belom taboru. Kuzmić i ostali saigrači kao da nisu skoncetrisani na meč, što Alba koristi rafalima za tri poena i ima prednost od 21:11 u finišu prve četvrtine.

Beron i Lazić
Beron i Lazić foto: Starsport©

5. minut - Lorenco Braun je ubacio prvu trojku za crveno-bele. Konsolidovala se ekipa Andrije Gavrilovića posle konfuznog početka meča i smanjila na 10:7 protiv nemačkog predstavnika. Derik Braun se vratio na parket posle skoro mesec dana pauze zbog povrede.

3. minut - Mnogo grešaka Crvene zvezde u uvodnom delu meča. Kuzmić je posle dva promašena zicera postigao prve poene, dok je Alba već uspela da ubaci šest poena i vodi sa 6:2 nakon malo manje od tri minuta igre.

20.00 - Utakmica u Berlinu je počela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.