KOKOŠKOV ĆE BITI NOVI SELEKTOR SRBIJE: Odlučeno je ko će povesti Orlove na put ka Olimpijskim igrama!
Igor Kokoškov će preuzeti brigu o reprezentaciji Srbije, Foto: Beta/Branislav Božić

Poslednja vest

KOKOŠKOV ĆE BITI NOVI SELEKTOR SRBIJE: Odlučeno je ko će povesti Orlove na put ka Olimpijskim igrama!

Predsednik KSS-a je već najavio da će narednih dana saopštiti javnosti ime novog selektora

Objavljeno: 22:11h

Igor Kokoškov će biti novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije!

Pomoćnik u stručnom štabu Sakramenta je dobio zeleno svetlo od kluba da preuzme kormilo "Orlova" koje je ostalo upražnjeno posle odlaska Saše Đorđevića, prenosi portal "Direktno.rs".

Predrag Saša Danilović, predsednik KSS, je već najavio da će u narednih nekoliko dana biti objavljeno ime novog selektora, čiji će primarni zadatak biti da odvede Srbiju na Olimpijske igre sledeće godine kroz kvalifikacioni turnir koji će biti organizovan u Beogradu od 23. do 28. juna sledeće godine.

Igor Kokoškov je konačno prelomio i prihvatio ponudu KSS-a
Igor Kokoškov je konačno prelomio i prihvatio ponudu KSS-afoto: Beta/Branislav Božić

Poznato je da je delegacija Košarkaškog saveza Srbije pre nekoliko nedelja boravila u Sakramentu i da su razgovarali kako sa Kokoškovim, tako i sa prvim operativcem tog kluba Vladom Divcem, što je potvrdio i Žarko Paspalj.

Stručnjak koji je sa Slovenijom 2017. godine napravio senzaciju i osvojio Eurobasket baš pobedom nad Srbijom u finalu, bio je od samog starta prvi kandidat za Đorđevićevog naslednika.

Svoju trenersku karijeru je izgradio u NBA, gde je radio kao asistent u brojnim klubovima, a prošle sezone je postao prvi stručnjak iz Evrope koji je imenovan za glavnog trenera jednog NBA tima, kada je postao prvi strateg Finiksa.

Međutim, na kraju sezone je došlo do rastanka sa klubom iz Arizone da bi ovog leta postao deo stručnog štaba Luka Voltona u Kingsima, gde je povećao srpsku koloniju.

Kao selektor je vodio reprezentacije Gruzije i Slovenije, dok je bio i pomoćnik Željku Obradoviću 2005. godine u reprezentaciji Srbije i Crne Gore.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Izvor: Direktno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.