PARTIZAN U DRAMI POBEDIO ZVEZDU U DERBIJU: Tragičar Čović poklonio pobedu crno-belima!
Umalo da bude junak, Foto: Starsport

ABA liga, 7. kolo

PARTIZAN U DRAMI POBEDIO ZVEZDU U DERBIJU: Tragičar Čović poklonio pobedu crno-belima!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 22:59h

Košarkaši Partizana pobedili su Crvenu zvezdu u prvom ovosezonskom Večitom derbiju posle velike drame - 75:72.

Iako je bio najbolji igrač crveno-belih na meču, Filip Čović je promašio trojku za vođstvo u pretposlednjem napadu Zvezde, a u posledenjm napadu je nagazio liniju i tako propustio još jednu šansu da ostavi srpskog šampiona u igri, tako da je Čović koštao svoj tim poraza od najvećeg rivala pred oko 10 hiljada navijača u Štark areni.

Partizan je mnogo bolje otvorio utakmicu 7. kola Aba lige i već nakon prve četvrtine je vodio sa sedam razlike. Volden i Mozli su nosili crno-bele, dok se Zvezda mnogo mučila u napadu. Obe ekipe su loše šutirale, a pogotovo su neuspešni bili van linije 6,75.

Nastavio je Parni valjak da melje i u nastavku, energetski su 'pojeli' crveno-bele i u jednom trenutku imali prednost od 14 poena. Zvezda je uspela da smanji prednost zahvaljujući poenima Bilija Berona i Džejsma Gista, pa su na odmor otišli sa 'samo' -6.

1 / 2 Foto: Printskrin

Treća četvrtina je bio period sa najmanje postignutih poena, u kojem je Zvezda odigrala za nijansu bolje i totalno se rezultatski vratila u igru. Uspavani Dženkins se probudio u tom periodu i sa pet vezanih poena preokrenuo stvari u korist crveno-belih. Ipak, radost zvezdaša je malo trajala, a poslednja četvrtina nam je donela pravu dramu.

Nemanja Gordić je poveo Partizan po pobedu, povećali su prednost, ali je na drugoj strani odgovorio Čović, koji je pomislio da je ovo njegovo veče. Plejmejker je Zvezde je vezao pet poena i delovalo je da ima snage da presudi Partizanu, međutim, kada je bilo najbitnije nije pogodio šut, dok je u poslednjem napadau nagazio liniju i tako prepustio pobedu večitom rivalu.

1 / 7 Foto: Starsport

Najefikasniji u pobedničkom taboru je bio Kori Volden sa 13, a pratio ga je Gordić sa 12 poena. U redovima crveno-belih Čović je bio najefikasniji sa 14, dok je Odžo ubacio 11.

foto: Starsport©

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

39. minut - Zvezda je na minus 3. Ćović je bio siguran sa penala, a Trnkijeri je odmah pozvao tajm-aut.

38. minut - Još jedan centar crveno-belih je završio meč. Odžo je napravio drugu nesportsku i za njega je Večiti derbi gotov. Davidovac je uspeo da se upiše u listu strelaca. Partizan vodi 73:68.

37. minut - Trojka Nemanje Gordića. Mnogo bitni poeni Partizanovog plejmekera, koji izrasta u heroja crno-belih - 71:65.

36. minut - Lorenco Braun je polovičan sa sa "penala" - 68:66.

35. minut - Nakon dugog prekida Volden poentira iz prodora, a Braun istom merom vraća za - 68:65.

34. minut - Odlično se Odžo snašao u reketu, koji postiže 11 poen na meču. Partizan ima prednost. Poslednji sekundi ovog minuta obeležilo je faul Nikole Jankovića nad Čovićem posle kojeg je nastala pauza od pet minuta. Suduje su većale i na kraju dosudile nesportsku centru Partizana. Sudije su totalno pogubile konce - 64:63.

33. minut - Gist je prvo napravio četvrtu ličnu grešku, pa je odmah dobio i tehničku, tako da je za njega meč završen. Čović je poenirao iz prodora, dok na drugoj strani Birčević pravi faul u napadu - 64:60.

32. minut - Čudesna trojka Čovića sa devet metara, a istom merom odgovara Godrić. Partizan vodi 61:58.

31.minut - Poenima Pejdža Partizan otvara poslednji kvartal -58:55.

30. minut - Kori Volden odmah vraća prednost Partizanu - 56:55.

1 / 11 Foto: Starsport©

29. minut - Dženkins nastavlja, ovoga puta je ljubimac Delija pogodio trojku. Vodi Zvezda 54:55.

28.minut - Dženiks dolazi do prvih poena iz igre - 53:52.

27. minut - Gledamo mnogo bacanja u ovoj četvrtini. Partizan i dalje vodi - 53:50.

26. minut - Nova bacanja za Zvezdu, ovoga puta je siguran Branko Lazić. Na drugoj strani i Partizan je bio na liniji za slobodana bacanja. Tomas je ubacio oba puta - 51:48.

25. minut - Lorenco Braun je pogodio svoju drugu trojku, da bi Gist u sledećem napadu bio polovičan sa penala - 49:46.

24. minut - 'Prazan' minut za obe ekipe. Treća četvrtina nam je donela veliku borbu i mnogo promašaja. Zvanični podaci kažu da je u "Štark areni" 9268 navijača.

23. minut - Nekako je Odžo uspeo da poentira iz reketa, a još je dobio i faul, koji je napravio Veličković. Takođe, sudije su nakon gledanja snimka dosudili faul i Majklu Odžu, tako da Jaramaz išao na liniju za slobodna bacanja - 47:42.

22. minut - Velika borba se vodi na parketu. Nema promene rezultata.

21. minut - Jaramaz krade loptu i zakucava u kontri za vođstvo Partizana 45:37.

Kraj prvog poluvremena: Partizan - Crvena zvezda 43:37

1 / 8 Foto: Starsport©

20. minut - Dočekala je Zvezda trojku Berona. Njegova prva iz trećeg pokušaja, ali u poslednjem napadu u drugoj četvrtini nije uspeo da pogodi novu trojku. Vodi Partizan 43:37.

18. minut - Probudio se Džejms Gist, koji je vezao pet poena i spustio prednost Partizana ispod 10. Crno-beli vode 43:34

17. minut - Prva trojka na meču za Zvezdu. Lorenco Braun je poentirao. Na drugoj strani Janković ubacuje oba slobodna bacanja - 43:29

16. minut - Mnogo muke crveno-beli imaju u napadu na večerašnjem meču, dok Jaramaz sa linije bacanja donosi nove poene Partizanu, koji ima prednost 38:25

15. minut - Ne koristi sada Zvezda priliku da istopi prednost crno-belih, a sa druge strane domaćini ne koriste očajan šut gostiju (0/8 za tri) da uvećaju prednost. Partizan vodi 34:25.

12. minut - Počela je druga četvrtina, a Zagorac je pogodio prvu trojku na utakmici. Partizan vodi 30:22.

10. minut - Evo sada odgovora Zvezde koja je vezala 6 uzastopnih poena, ali u sedam sekundi je Gordić prošao celi teren i asistirao za zakucavanje Mozliju za koga centri crveno-belih nemaju rešenje. Partizan vodi 26:19.

8. minut - Odlazi sada Partizan na +8. Gist je dobio rampu od Mozlija, a Amerikanac potom postiže koš uz faul za 21:13. Andrija Gavrilović je zatražio tajm-aut.

8. minut - Ima Zvezda sada problema u organizaciji napada, što Partizan koristi preko Mozlija i Gordića. Partizan - Zvezda 17:13.

6. minut - Sada Tomas zadaje probleme igračima Zvezde. Partizan vodi 12:10.

5. minut - Odlična rola Voldena u ovim trenucima. Ukrao je loptu Čoviću, a potom u kontri je postigao koš uz faul. Partizan preokreće 10:8.

5. minut - Ni jednima, ni drugima ne ide šut za tri poena. I jedni i drugi imaju 0/4. Sada tri slobodna bacanja za Voldena koji je precizan i smanjuje na 7:8.

1 / 6 Foto: Starsport©

3. minut - Partizan pokušava šutem za tri da probije čvrstu Zvezdinu odbranu, ali nije pogodio ništa za sada. Na drugoj strani, Faje je raspoložen. Zvezda vodi 6:2.

1. minut - Pogodio je Faje dugu dvojku, a na drugoj strani je precizan Zagorac sa linije slobodnih bacanja. Partizan - Zvezda 2:2.

20.00 - Počela je utakmica. Partizan započinje meč u petorci: Volden, Jaramaz, Zagorac, Veličković i Miletić. Zvezda kreće sa petorkom: Braun, Beron, Lazić, Faje, Kuzmić.

1 / 6 Foto: Starsport©

19.55 - Navijači Partizana u glas pevaju "Tango smrti".

19.52 - U Areni su prisutni i navijači Zvezde, njih stotinak.

19.34 - Pakleni doček za igrače Zvezde uz povike "Ubij cigana" i uvredljive pesme na račun porodice Čović.

19.20 - Grobari su zvižducima ispratili igrače Zvezde sa zagrevanja, a najveće je dobio prema očekivanjima Džejms Gist.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.