OSTAJE LI GAVRILOVIĆ TRENER ZVEZDE? Obratite pažnju šta on kaže o temi broj 1 u crveno-beloj strani Srbije!
Andrija Gavrilović, Foto: Starsport©

JASNO JE ŠTA ON ŽELi

OSTAJE LI GAVRILOVIĆ TRENER ZVEZDE? Obratite pažnju šta on kaže o temi broj 1 u crveno-beloj strani Srbije!

- Možda sam se ogrešio o nekog, ali… Sa Čarlsom kada je igrao na pleju, dešavalo se da izostane njegov učinak. Pokušao sam i sa Davidovcem - istakao je

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović doživeo je i treći poraz u Evroligi na domaćem terenu od preuzimanja kormila od bivšeg stratega Milana Tomića. Pred novinarima se pojavio tek 45 minuta posle kraja utakmice, što znači da je bilo dosta priče po samom završetku.

- Velika borba, čestitke Asvelu na pobedi, verovali su svih 45 minuta. Protivnik je imao bolji defanzivi skok, tu nas je nadjačao. Nismo imali dobra rešenja u napadu - rekao je Gavrilović.

Zašto Zvezda nema igru? Da li je problem na plejmejkeru?

- U prvom slučaju nismo ispoštovati dogovor na kraju četvrte četvrtine. U produžetku, Braun se okliznuo, posle smo morali da improvizujemo. Imali smo dva tajm-auta, nismo iskoristili. Promašili smo otvorene šuteve, kontre nismo realizovali. Moja odluka je bila da dam toliko minuta jedinom plejmejkeru Braunu. Asvel je imao više samopouzdanja kako je utakmica odmicala. Poraz je došao u nezgodno trenutku. Imamo samo jedan dan da pripremimo narednu utakmicu.

Andrija Gavrilović
Andrija Gavrilović foto: Starsport©

Dženkins je igrao samo četiri minuta. Zašto?

- Izbor je moj, moja ideja. Možda sam se ogrešio o nekog, ali… Sa Čarlsom kada je igrao na pleju, dešavalo se da izostane njegov učinak. Pokušao sam i sa Davidovcem. Nisam video od Dženkinsa to u prvom poluvremenu. Moja odluka je bila da ne igra u drugom. Imao sam poverenja u Brauna. Verujem i dalje u ove igrače. Ekipa je napravljena po uzoru na prošlu sezonu.

Hoćete li ostati trener crveno-belih?

- Ja sam ovde tri nedelje. Moje je da učinim da ekipa igra bolje. Dok imam priliku da nastavim posao… Ne mislim da zbog izgubljene utakmice treba radikalno da prestanem da verujem u ljude sa kojima radim. A, i nije do mene da donosim te odluke. Ja sam tu, verujem i dalje. Možemo bolje, ali… Deo odgovornosti mogu da pripišem agresivnosti rivala, ali ima i do naših grešaka. Vraćanjem Čovića, podizanjem forme Davidovca, vraćanjem samopouzdanja Dženkinsa, možemo da napredujemo, tu vidim šansu. Lazić i Dobrić su bili dobri, centri su bili daleko od koša. Tu ima prostora za napredak - zaključio je Gavrilović.

Šampiona ABA lige već u nedelju na istom mestu, ali sa navijačima Partizana u većini, očekuje Večiti derbi. Naredne nedelje je dupli program u Evroligi, pa prostora za analize i neke veće odmore nema.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.