JOKIĆ POVEO DENVER OD -16 DO POBEDE: Novi tripl-dabl Luke Dončića, Medison Skver Garden dočekao na nož Porzingisa!
Nikola Jokić i Kajri Irving, Foto: AP

NBA

JOKIĆ POVEO DENVER OD -16 DO POBEDE: Novi tripl-dabl Luke Dončića, Medison Skver Garden dočekao na nož Porzingisa!

Srpski reprezentativac je ponovo u drugom poluvremenu počeo da igra onako kako se od njega očekuje

Objavljeno: 08:42h

Denver se vratio iz mrtvih, takoreći, protiv Bruklina i poguran odličnim drugim poluvremenom Nikole Jokića napravio preokret te upisao pobedu 101:93.

Novi nimalo lak meč na svom terenu za Nagetse se umalo pretvorio u novi uzastopni poraz.

Međutim, to nije dozvolio srpski reprezentativac, koji je kao po običaju ove sezone upalio motore tek u drugom poluvremenu.

Zagrejao ih je u samom finišu prvog kada je sprečio Netse da se značajnije odlepe sa 5 uzastopnih poena, da bi nakon što su gosti došli do +16 sredinom treće deonice shvatio da je vreme da on preuzme punu odgovornost.

Počeo je da deli pasove i razigrava saigrače, ali i da sam pogađa pa je brzo usledila serija 12:2, a nedugo zatim i izjednačenje.

Na startu poslednje četvrtine nova serija poena Nagetsa 11:2 koja je i prelomila priču o pobedniku ovog susreta.

Jokić je meč završio sa 18 poena i 10 skokova uz 3 asistencije. Isti broj poena je postigao i Milsap, a Vil Barton je dodao 17.

U redovima poraženog Bruklina su najefikasniji bili Kajri Irving, Alen i Dinvidi sa po 17 poena.

Luka Dončić je ostvario novi tripl-dabl, svoj peti u sezoni, ali to nije pomoglo Dalasu da dođe do pobede u Njujorku 103:106.

Mladi Slovenac je upisao 33 poena, 11 asistencija i 10 skokova, ali to nije pomoglo Maveriksima, pošto je 13 sekundi pre kraja Moris pogodio odlučujuću trojku za pobedu domaćih.

Publika u "Medison Skver Gardenu" je dočekala na nož svoju nekadašnju prvu zvezdu Kristapsa Porzingisa koji je bio suočen sa zvižducima i vređanjem od trenutka kada se pojavio na zagrevanju.

Ipak, to ga nije sprečilo da ubaci 20 poena i uhvati 11 lopti u skoku, ali nije se radovao trijumfu svog tima.

Boban Marjanović je ponovo dobio minutažu i za 15 minuta na terenu upisao 10 poena uz 5 skokova i asistenciju.

No da se vratimo još malo na Dončića. Slovenački reprezentativac je nastavio sa fenomenalnim partijama na početku svoje druge NBA sezone pošto je prvi igrač po broju tripl-dablova ove sezone, i ubedljivo je prvi na večnoj listi po broju takvih učinaka pre 21. rođendana - 13 do sada, dok je sledeći Medžik Džonson sa 7.

Takođe, treba istaći da mu je ovo četvrti tripl-dabli sa bar 30 postignutih poena, čime se izjednačio sa Džerijem Vestom na drugom mestu kada govorimo o prve dve NBA sezone. Trenutno je i 5. strelac lige i drugi asistent.

NBA, rezultati:

Klivlend - Majami 97:108 Milvoki - Čikago 124:115 Nju Orleans - Los Anđeles Klipers 132:127 Njujork - Dalas 106:103 Finiks - Atlanta 128:112 Denver - Bruklin 101:93

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.