GDE SU NAM KONTRANPADI?! Marina Maljković najavila promene u timu za sledeću utakmicu!
Marina Maljković nije u potpunosti zadovoljna igrom, Foto: Starsport©

Nije bilo prepoznatljive igre

GDE SU NAM KONTRANPADI?! Marina Maljković najavila promene u timu za sledeću utakmicu!

Selektorka Srbije kaže da su naše igračice imale problema i da te greške moraju da isprave u što kraćem roku

Objavljeno: 21:37h

Selektorka košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković rekla je da je utakmica protiv Turske bila očekivano teška, bez puno iznenađenja. - Nije bila toliko za oko lepa utakmica, ali bila je uzbudljiva, koš za koš. Nije bila dosadna - rekla je Maljković posle utakmice. Ženska košarkaška reprezentacija Srbije slavila je u prvom meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. pošto je u Beogradu pobedila Tursku sa 59:56. - Nismo imale prepoznatljivu igru, sa više kontranapada koji dolaze iz bolje odbrane. Turska je igrala onako kako smo i očekivali. Pošto nije došao njihov startni plej, mlađe košarkašice su želele da se pokažu, da iskoriste ovu priliku i nametnu se selektoru. To su i uradile i pravile su velike probleme našim bekovima - rekla je Maljković.

Marina Maljković kaže da su naše igračice imale problema sa protivničkim bekovima
Marina Maljković kaže da su naše igračice imale problema sa protivničkim bekovimafoto: Starsport©

- Očekivano teška utakmica, bez puno iznenađenja - dodala je selektorka Srbije. Maljković je istakla da je i igračicima rekla da su ove utakmice početak priprema za Tokio. - Ne da mi ne razmišljamo o Evropskom prvenstvu, već je činjenica da se za kratko vreme ponovo nailazimo za nešto što je nama sledeće godine najvažnije na svetu. Zato moramo da popravimo greške koje smo pravili, pre svega u odbrani, zbog čega sad nismo imali kontranapad - rekla je ona.

Srbija u drugom kolu kvalifikacija gostuje Albaniji. Ta utakmica je na programu u nedelju od 16.00 u Draču. - Doći će do promena za koje smo znali i od ranije. Nikada ne potcenjujemo nijednog protivnika, kao što nismo ni pre nekoliko godina Luksemburg. Treba da se pripremimo, biće teško gostovanje. To je svima jasno. Ne znamo šta nas tamo čeka - rekla je Maljković. - Albanija je izgubila 50 razlike u Litvaniji. Njima je san da nekog pobede, verujem da bi voleli da pobede Srbiju na svom terenu. Ako ispravimo ono ošto smo sada grešili, pre svega u odbrani i trčanju iz odbrane, ne bi trebalo da bude problema - zaključila je selektorka Srbije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.