GAVRILOVIĆ SUMIRAO SVOJE 3 NEDELJE KAO PRVI TRENER ZVEZDE: Niko me ne pita za pritisak! Prilagođavam se!
Andrija Gavrilović o svom tronedeljnom radu na mestu prvog trenera, Foto: Starsport©

Malo i o Beronu

GAVRILOVIĆ SUMIRAO SVOJE 3 NEDELJE KAO PRVI TRENER ZVEZDE: Niko me ne pita za pritisak! Prilagođavam se!

Strateg crveno-belih ističe da je predstojeći meč protiv Asvela važan ispit za njegov tim

Objavljeno:

Trener Crvene zvezde Andrija Gavrilović, pred meč 8. kola Evrolige protiv Asvela, izjavio je ovo prilika da tim vidi gde je u ovom trenutku. - Asvel odlično gura, bez poraza je u francuskoj ligi. Protekla nedelja je bila prilika da malo jače treniramo i podižemo formu i da se spremimo za bliska iskljušenja koja nas očekuju. Protiv Igokee se malo nazire taj pomak u formi. Biće ispit protiv Asvela, fizički vrlo moćne ekipe. Biće zanimljiv ispit da vidimo gde smo u ovom trenutku - rekao je Gavrilović na konferenciji za medije.

Gavrilović je pre tri nedelje preuzeo ulogu prvog trenera posle odlaska Milana Tomića, čiji je bio pomoćnik i i dalje nije poznato da li će na toj funkciji ostati do kraja sezone.

Andrija Gavrilović kaže da je ekipa iskoristila ovaj period za intenzivnije treninge
Andrija Gavrilović kaže da je ekipa iskoristila ovaj period za intenzivnije treningefoto: Starsport©

- Trudim se da se prilagodim, da se što brže naviknem. Moji zadaci su drugačiji sada od onoga što je bilo pre mesec dana. Posle tri nedelje mogu da kažem da se brzo prestrojavamo u stručnom štabu da bi naš posao bio efikasan kao i pre ovog perioda. Niko me ne pita za pritisak, ali zna se šta je Zvezda, šta znači trenirati Zvezdu, koliko želimo da rezultati budu u skladu s očekivanjima... Sama činjenica da sam zvezdaš, da mnogo ljudi poznajem koji žele najbolje Zvezdi, osećam kao obavezu i mnogo mi je stalo da ostvarimo sve što treba. To je normalno osećanje - rekao je Gavrilović. On je istakao da je period bez gostovanja bio prilika da se tim oporavi da pojača intenzitet rada, što će se, kako kaže valjda videti na terenu. S tim u vezi je evidentno da najbolji šuter tima Bili Beron podiže svoju formu.

- Zavisi od odbrane kako se postavi prema njemu. Svi se spremaju za njega, nekada uspeju da nađu put da nam ne dozvole da imamo tu prednost u njegovom šutu, ali radimo na tome da to stalno korigujemo. Često menjamo akcije iz kojih on napada, zato što odbrane često veliki fokus stave na njega i njegov šut, izlaske iz blokova i protrčavanja.

Andrija Gavrilović nije saglasan sa tvrdnjama da je ovo najjači tim Zvezde u istoriji
Andrija Gavrilović nije saglasan sa tvrdnjama da je ovo najjači tim Zvezde u istorijifoto: Starsport©

Zvezda je ove sezone loše startovala u ABA ligi i Evroligi, iako je tim crveno-belih okarakterisan kao najjači u istoriji kluba. - To može da se kaže na kraju sezone... Najjača ekipa se pokazuje rezultatima, to je jedino merilo. Naši ciljevi u oba takmičenja nisu se promenili, bez obzira na težak početak sezone. Sve je važno, svaka utakmica, u ABA ligi će to sigurno biti da se izborimo za plej-of, a u Evroligi ne možemo tako da preciziramo te ciljeve kao u ABA. Utakmice jedna za drugom, jači protivnici u ABA, u tim periodima se vidi koliko je ekipa jedinstvena, spremna u formi, sledeći period za nas jedan ispit da vidimo gde se nalazimo tri nedelje od promene trenera - zaključio je Gavrilović. Meč između košarkaša Crvene zvezde i Asvel igra se u petak od 19 sati u "Štark areni".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.