BJELICA NEMA DILEMU: Srbija će se izdići posle neuspeha u Kini! Moramo da se plasiramo na OI, a tamo želim medalju!
Nemanja Bjelica želi da igra na Olimpijskim igrama, Foto: Dado Đilas

Veruje

BJELICA NEMA DILEMU: Srbija će se izdići posle neuspeha u Kini! Moramo da se plasiramo na OI, a tamo želim medalju!

As Sakramenta je komentarisao ono što očekuje naš nacionalni tim sledećeg leta

Objavljeno:

Jedan od najboljih srpskih košarkaša, Nemanja Bjelica, dao je intervju za zvanični sajt FIBA u kome je govorio o nedavnom Mundobasketu u Kini, ali i predstojećim kvalifikacijama za Olimpijske igre.

Srbija će morati preko kvalifikacionog turnira da potraži odlazak na najveće sportsko takmičenje sledeće godine u Tokiju, a možda bude bila ponovo i domaćin jednog od kvalifikacionih turnira.

- Želim da osvajam titule i medalje. Naravno da mi je san da se kvalifikujemo na Olimpijske igre i da tamo osvojimo medalju. Tokio nam je u glavi, ali prvo moramo da osvojimo kvalifikacioni turnir. Bićemo spremni da odigramo na vrhunskom nivou. Moramo da se kvalifikujemo na Olimpijske igre - poručio je Bjelica.

Srbija je doživela neuspeh na Svetskom kupu
Srbija je doživela neuspeh na Svetskom kupufoto: Dado Đilas

On se osvrnuo i na rezultat Srbije na Svetskom kupu, gde smo unatoč svim očekivanjima zaustavljeni već u četvrtfinalu od Argentine i na kraju stigli samo do petog mesta.

- Obe selekcije su veoma dobre, to je sigurno. Hemija i iskustvo koje Španci imaju su neverovatni. Osvojili su toliko titula i medalja u poslednjih 15 godina, imaju kontinuitet. Znaju kako treba da igraju, svaki igrač ima uticaja u ekipi i tačno zna šta i kada treba da učini. Što se tiče Argentine, oni igraju sa mnogo energije i ostavljaju srce na terenu. Skola je i dalje veoma dobar igrač, ali njihovo jedinstvo i borbeni duh su fantastični - dodao je Bjelica.

Srpski košarkaši će morati kroz kvalifikacije da traže put do Olimpijskih igara
Srpski košarkaši će morati kroz kvalifikacije da traže put do Olimpijskih igarafoto: Dado Đilas

Zbog toga će naša selekcija morati daleko težim putem do Tokija sledećeg leta.

- Moramo da nastavimo da gradimo i razmišljamo o kvalifikacionom turniru kako bismo se plasirali na završni turnir u Tokiju. Nismo imali dobru završnicu Svetskog kupa, ali mi ćemo se izdići, siguran sam u to - zaključio je igrač Sakramenta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.