NIKOLA JOKIĆ JE UGLAVNOM BIO OČAJAN CELO VEČE: A onda je opet uradio ono zbog čega je najbolji centar u NBA (VIDEO)
Nikola Jokić, Foto: AP

NBA LIGA

NIKOLA JOKIĆ JE UGLAVNOM BIO OČAJAN CELO VEČE: A onda je opet uradio ono zbog čega je najbolji centar u NBA (VIDEO)

Još jedan neverovatan meč za Denver i srpskog asa

Objavljeno: 01:52h

U jednom od najbizarnijih mečeva u dosadašnjem delu NBA sezone Denver Nagets našeg Nikole Jokića pobedili su Minesotu Timbervulvs na njenom terenu, rezultatom 100:98.

Pre samo dva dana Nagetsi su izveli najveći preokret u istoriji kluba stigavši minus od 21 razlike, koliko je u jednom trenutku vodila Filadelfija. Koš odluke maltene sa zvukom sirene dao je stameni Somborac. Niko, naravno, neće zapamtiti da je Jokić na tom meču šutirao 9 od 23 (za tri 2 od 9), pamti se dvojka za pobedu za jedno od većih slavlja u Denveru u poslednje vreme.

Identičnu stvar uradio je Nikola ove večeri, posle još jedne dosta slabe predstave za njegove standarde. Doduše, ovog puta njegov tim nije jurio, već prosuo veliku prednost.

Nije Jokić mnogo forsirao, ali nije ni asistirao kao što ume. Za razliku od meča s jednim od direktnih konkurenata za zvanje najboljeg centra u NBA, Džoelom Embidom, kad je u poslednjoj četvrtini dominirao sa 16 postignutih poena, na utakmici s Minesotom Nikola se mučio da uopšte dođe u čistu poziciju za šut. Išao je iz promašaja u promašaj, a njegovih pasova koji "imaju oči" nije bilo onoliko koliko zna da bude.

Da stvar bude još bizarnija, Vulvsi su šutirali nestvarnih 6 od 45 za tri poena ili svega 13 odsto?!? Uprkos tome, kao i povremeno zaista dobroj timskoj igri, Denver nije uspeo da materijalizuje 16 poena prednosti (90:74), koliko je imao na 6 i po minuta pre kraja regularnog toka. Od tog momenta Nagetsi su se ugasili, Minesota je napravila seriju od 16:0, odvela meč u produžetak, u kome se Denver opet mučio, a igrači Timbervulvsa iživljavali promašujući trojke jednu za drugom.

Agoniju je prekinuo, a ko bi drugi, Nikola Jokić još jednim neverovatnim šutom za pobedu, ovog puta preko drugog protivkandidata za titulu najbolje petice u ligi, Karlom Entonijem Taunsom (poslednji član tog pokera asova na poziciji centra je Entoni Dejvis iz Lejkersa).

U maniru Dirka Novickog, s jedne noge, lansirao je Nikola visoku loptu preko Taunsovih ruku, publika u Target centru je na 2,4 sekunde do kraja produžetka zanemela i ostala da u neverici ćuti posle još jednog spektakularnog koša Srbina kojim je odlučio meč.

Završio je Jokić utakmicu s 20 poena za 36 minuta (šut 9 od 23, za tri 1 od 7), uz 6 skokova i 7 asistencija

E da, imao je Nikola čak dva zakucavanja, što se ne dešava često:

Za razliku od fenomenalnih asistencija, poput ove:

Mučan meč imao je i drugi najbolji igrač Nagetsa Džamal Mari s 15 poena iz 19 šuteva ka košu, od kojih je pogodio samo 6 (imao je i 7 izgubljenih lopti).

Najbolji kad se odlučivalo bio je Vil Barton s dve vezane trojke u produžetku (ukupno 13 poena), a svoje role imali su Pol Milsap s 14, Geri Heris s 13 i Džeremi Grent s 9 poena.

Klupa i ove večeri bleda: Porter i Kreg po 5, Moris 4, Plamli 2 i Bizli, prošle godine jedan od X faktora s klupe u brojnim Denverovim pobedama, ovog puta bez poena.

S druge strane, Karl Entoni Tauns i Endrju Vigins dobacili su do po 25 poena (Karl dodao i 16 skokova), ali uz očajan šut - Tauns 8 od 23 (3 od 13 za trojku), Vigins 10 od 22.

Imali su KAT i Jokić još jedan superteškaški obračun, koji je timski pripao našem asu, dok je statistički prevagu odneo Kentakijev prvi pik s drafta 2015. godine.

U obostrano ružnoj utakmici za obojicu, osim nerava navijača Denvera i Minesote, najviše su stradale Nikoline mišice, koje su se crvenele posle meča od silnih udaraca koje je dobio.

Provlači se Denver, muče se starteri, a tek klupa, procenti niski, pritisak Majkla Melouna i navijača visok, ali tabela kaže: 7 pobeda i 2 poraza za drugo mesto na Zapadu.

Pogledajte najbolje poteze Nikole Jokića na ovom meču:

A poslušajte i šta je izjavio odmah posle meča:

Sledeću utakmicu Denver igra za dva dana kod kuće protiv oslabljene Atlante, a onda im u goste dolaze Kajri Irving i Bruklin Netsi. Lepa prilika da se i Second Unit konačno pojavi na parketu ove sezone.

BONUS VIDEO:

ESPRESO.CO.RS U MANČESTERU: Sejduba Suma posle meča na Old Trafordu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.