ZVER SE PROBUDILA!!! Jokić u inat svim kritičarima odigrao MONSTRUOZNU 4. četvrtinu i UNIŠTIO FILADELFIJU! (VIDEO)
Nikola Jokić, košarkaški genije, Foto: AP/Joe Mahoney

NBA LIGA

ZVER SE PROBUDILA!!! Jokić u inat svim kritičarima odigrao MONSTRUOZNU 4. četvrtinu i UNIŠTIO FILADELFIJU! (VIDEO)

Denver je odigrao za istoriju, ovo im je najveći kam-bek u istoriji kluba

Objavljeno:

Nikola Jokić je, posle niza bledih i bledunjavih partija, sinoć u meču Denver-Filadelfija nastavio upravo u tom ritmu: za tri četvrtine Srbin je postigao samo 10 poena, a Nagetsi su kod kuće gubili sa 84:65.

A onda se, bukvalno, probudila zver iz Sombora: u poslednjoj četvrtini je Jokić uništio ipak drugog najboljeg centra lige, Džoela Embiida, i sa 16 poena u ovom delu igre, plus par ključnih asistencija i skokova, prvo približio Denver Fili, pa zatim izjednačio rezultat, a na kraju i doneo pobedu Denveru na 2 sekunde do kraja, suludim šutem iz najteže pozicije koju ste videli. Jokić je tada doveo Denver u vođstvo od 98:97, a konačan rezultat je bio 100:97 za Nagetse, pošto je Jokić naterao Embida na faul u napadu, a Barton zaključio utakmicu sa dva pogođena penala.

Ovo je, inače, najveći povratak u istoriji Denvera - u jednom trenutku su gubili sa čak 21 razlike u poslednjoj četvrtini, a ipak su smogli snage da "okrenu".

Pogled na tabelu - posle nečega što su svi opisali kao "slab start Denvera i Jokića" - Nagetsi su drugi na Zapadu, odmah iza Lejkersa, sa skorom od 6-2. Start koji bi poželele sve ekipe u NBA.

Nikola Jokić je na ovoj utakmici igrao 38 minuta i šutirao 10-22 (trojke 2-9) i 4-5 slobodna bacanja. Na kraju je zabeležio 26 poena, 11 skokova, 6 asistencija, po dve ukradene lopte i blokade i samo jednu izgubljenu loptu.

I ostali starteri su bili odlični: Džamal Marej 22 poena, 6 skokova i 11 asistencija, Vil Barton 20 poena i 7 skokova, Pol Milsap 15 poena i 8 skokova. Klupa Nagetsa, na žalost, ne pokazuje znake oporavka: i na ovoj utakmici kolege iz Filadelfije su ih nadigrale - Malik Bizli, Džerami Grant, Majkl Porter, Mejson Plamli i Monte Moris postigli su ukupno 12 poena.

U timu Filadelfije najbolji je bio Džoel Embid sa 19 poena i 15 skokova, Tobajas Heris i Raul Neto postigli su po 13 poena, a sa klupe su odlični bili Furkan Korkmaz sa 12 i Kajl O Kvin sa 11 poena.

Evo najboljih poteza Nikole Jokića:

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.