BATLER ZAPOČEO, DRAGIĆ DOTUKAO FINIKS: Džimi uradio nešto što nije niko još od Lebrona u Majamiju!
Džimi Batler, Foto: AP

NBA LIGA

BATLER ZAPOČEO, DRAGIĆ DOTUKAO FINIKS: Džimi uradio nešto što nije niko još od Lebrona u Majamiju!

: Nekoliko fenomenalnih individualnih partija smo imali prethodne noći u NBA

Objavljeno: 15:45h

Džimi Batler, Goran Dragić, Lu Vilijams, Lamarkus Oldridž samo su neki od igrača koji su obeležili noć između četvrtka i petka u NBA ligi. Majami je tukao u gostima Finiks 124:108 na krilima svog udarnog tandema. Batler je u ovom meču uradio što nije niko u ekipi Hita još od vremena Lebrona Džejmsa, pošto je prvo poluvreme završio sa 30 poena na svom kontu, od čega 18 u prvoj četvrtini, da bi potom u drugoj polovini meča nestao i ubacio svega četiri poena. Ali zato je tada na scenu stupio Goran Dragić koji je 20 od svojih 25 poena postigao u drugih 24 minuta utakmice.

Odlični su bili i Bam Adebajo sa 15 poena i 10 skokova i Tajler Hiro sa takođe 15 poena, dok u poraženom timu su se istakli Eron Bejns sa 23 i Buker sa 22 poena. Lamarkus Oldridž je odigrao maltene savršenu utakmicu šuterski gledano u pobedi San Antonija nad Oklahomom 121:112. Od 23 pokušaja iz igre je samo 4 puta promašio tako da je završio na broju od 39 postignutih poena. Pomoć je imao i Devonte Mariju koji je postigao 17 poena i imao 8 skokova i 10 asistencija. Poen manje je dao DeRozan uz 9 asistencija.

Kod Tandera Galinari je bio sjajan sa 27 poena i 7 od 1 iz igre, Džildžus-Aleksander je postigao 21, a Kris Pol 19. Klipersima je trebalo 3 četvrtine da slome otpor Portlanda, ali su to uspeli da urade u poslednjoj deonici i stignu do 6. trijumfa u sezoni. Ključni igrači su, prema očekivanjima, bili LU Vilijams i Kavai Lenard. "Svit Lu" je pogodio odlučujuću trojku u samom finišu meča, dok "Kandže" nije bilo na terenu u prve tri četvrtine, a onda je onako kako nas je već navikao ove sezone u poslednjem periodu eksplodirao i ubacio 18 poena.

Završio je meč sa ukupno 27 poena i 13 skokova, dok je Vilijams ubacio 26. Po 15 su ubacili Zubac i Herel, s tim da je ovaj prvi imao i 13 uhvaćenih lopti. Kod Portlanda su po 22 poena postigli i Mekolum i Lilard, s time da su začuđujuće nestali na terenu u poslednjoj četrtini kada se lomio rezultat. PO 17 koševa su dali Vajtsajd (19 skokova) i Simons. NBA, rezultati:

Šarlot – Boston 87:108 San Antonio – Oklahoma 121:112 Finiks – Majami 108:124 LA Klipers– Portland 107:101

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.