DA NE UPADNEMO U ZAMKU REALA: Kraljevski klub se vraća u Arenu prvi put od osvajanja Evrolige 2018. godine!
Andrija Gavrilović poznaje stil igre Real Madrida, Foto: Starsport©

9. međusobni meč

DA NE UPADNEMO U ZAMKU REALA: Kraljevski klub se vraća u Arenu prvi put od osvajanja Evrolige 2018. godine!

Trener Gavrilović ističe da će njegovim igračima biti potrebna puna koncentracija i pomoć navijača

Objavljeno:

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju ekipu Reala iz Madrida u utakmici 7. kola Evrolige.

Prvi ovosezonski, a deveti duel ukupno igra se u četvrtak od 19 časova u “Štark Areni”.

Crveno-beli u ovaj meč ulaze nakon dve pobede, nad ekipama Himkija i Cibone, a dolazak “kraljevskog kluba” predstavlja novi spektakl i povratak Crvene zvezde u najveću srpsku dvoranu nakon velikog trijumfa nad ekipom Fenerbahčea.

Sa druge strane, ekipa Reala koja je vrlo često igrala u Beogradu, vraća se u Srbiju na svoju prvu utakmicu u “Štark Areni” nakon osvojene Evrolige 2018. godine kada je u finalu pobedila Fenerbahče 85:80.

Andrija Gavrilović traži od igrača punu koncentraciju
Andrija Gavrilović traži od igrača punu koncentracijufoto: Starsport©

- Dobro znamo šta znači ime Reala – najveći mogući brend i ekipa koja bez obzira na formu uvek ima najviše ciljeve u svakoj sezoni. Izašli su iz težeg perioda pobedom u prošlom kolu Evrolige, ali izuzetno je važno da kontrolišemo utakmicu jer je njihov stil igre dobro poznat. Izuzetno brza igra, sa puno šuteva za 3 poena. Zato nam je potrebna izuzetno velika koncentracija kako ne bi upali u zamku brze košarke. Još jednu stvar je važno da napomenem: Naši navijači su nam mnogo pomogli u prethodnim utakmicama. Gde god da igramo da li je “Štark Arena” ili hala “Aleksandar Nikolić” mi to čujemo, reagujemo na to, mnogo nam znači u svakoj utakmici, posebno ovakvoj protiv protivnika ovog renomea - rekao je trener crveno-belih Andrija Gavrilović, koji će spisak 12 igrača koji će istrčati na parket Arene odrediti na dan utakmice.

- Očekuje nas još jedna velika utakmica u Areni, protiv ekipe i kluba za koji se zna šta predstavlja u evropskoj košarci. Ekipa Reala nije pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje imaju veliki kvalitet, dobro se poznaju, uigrani su, igraju izuzetno brzo. Uz sve to, znaju se ciljevi takvog kluba u svakoj sezoni. Polako hvatamo ritam, zabeležili smo dve izuzetno važne pobede, a utakmica sa Realom je sama po sebi nešto više i još veći izazov. Moramo da odigramo odličnu utakmicu, da se držimo dogovora iz svlačionice, da budemo čvrsti u odbrani, a uz punu Arenu I podršku naših navijača uz ogromnu energiju na terenu i sa tribina, verujem da imamo našu šansu - poručuje bek Ognjen Dobrić.

Utakmica u Beogradu biće i susret starih rivala koji su se pri put sastali još daleke 1972. godine kada su crveno-beli stigli i do prbog trijumfa nad kraljevskim klubom 80:70 (Kapičić 24, Slavnić 19). Velike duele dva rivala vodili su i 1988. godine u polufinalu kupa Radivoja Koraća u utakmicama u kojima je Real slavio i kasnije osvojio trofej (Nebojša Ilić u dva meča ubacio 35 poena).

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.