POZAJMLJENI IGRAČ ZVEZDE URNISAO EVROLIGAŠA: Brutalna partija Ristića - 30 poena za pobedu Astane!
Dušan Ristić igra odlično na pozajmici u Kazahstanu, Foto: Starsport©

kao u NBA

POZAJMLJENI IGRAČ ZVEZDE URNISAO EVROLIGAŠA: Brutalna partija Ristića - 30 poena za pobedu Astane!

Meč je odlučen u produžetku trojkom sa 8 metara

Objavljeno:

Dušan Ristić, košarkaš Crvene zvezde koji je trenutno na pozajmici u Astani, odigrao je brutalnu utakmicu u okviru VTB lige protiv Zenita.

Evroligaš je pao u duelu sa kazahstanskim timom 109:108 u dramatičnoj završnici u produžetku, a najveće zasluge za veliku pobedu idu upravo mladom srpskom košarkašu.

Neki bi rekli da je Ristić odigrao meč na NBA nivou postigavši čak 30 poena uz šut iz igre 14/17, a imao je i 5 skokova za 42 minuta provedena na terenu.

To praktično znači da je samo 3 minuta proveo odmarajući na klupi.

Inače, ovo je bio susret za one sa najdebljim živcima pošto je Zenit bio uspeo da nadoknadi čak -19 i izbori dodatnih 5 minuta, ali je tu pao.

Epitet junaka pobede je dobio Vajthed koji je pogodio trojku sa 8 metara na 5 sekundi do kraja produžetka i tako se iskupio za promašeno slobodno bacanje u regularnom delu kojim je mogao da donese pobedu već tada, pošto je kasnije Hvostov trojkom u poslednjoj sekundi doneo produžetak Zenitu.

Uz Ristića fenomenalno je odigrao Džeremaja Hil sa 25 poena, dok se u redovima kluba iz Sankt Peterburga istakao Ostin Holins sa 22 poena.

Tako Ristić na najbolji mogući način poručuje upravi kluba sa Malog Kalemegdana da bi sledećeg leta trebalo da ga vrati u tim.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.