RAŠONU NE MOŽE NIKO NIŠTA: Partizan u sjajnom meču naneo prvi poraz FMP-u!
Rašon Tomas je meč završio sa 23 poena, Foto: ABA liga

5, kolo aba lige

RAŠONU NE MOŽE NIKO NIŠTA: Partizan u sjajnom meču naneo prvi poraz FMP-u!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 22:08h

Košarkaši Partizana naneli su prvi poraz ekipi FMP-a u ABA ligi ove sezone, pošto su u meču punom preokreta i dobre košarke izašli kao pobednici - 90:85.

Najzaslužniji za trijumf crno-belih bio je nezaustavljivi Rašon Tomaš, koji je meč završio sa 23 poena.

FMP je pokazao zašto je u dosadašnjem delu sezone imao četiri pobede i u meč je ušao veoma hrabro. Nakon serija crno-belih od 4:0, uzvratili su sjajno, pre svega zahvaljujući odličnom šutu. Partizan je na kvalitet i raspoloženog Tomasa ostao na kraju četvrtine u egalu, da bi rezultatsku klakalicu gledali i tokom čitavog drugog perioda. Konstantno su se ekipe smenjivale u vođstvu, a publika u Pioniru je gledala veoma dobru košarku.

Nastavak je doneo bolju igru Partizana, koji je napravio prednost preko raspoloženog Tomasa, sa kojim se odbrana Pantera tokom celog meča prilično mučila. Ipak, FMP se nije predao i odgovorio je preko Pota koji je razigravao ekipu i Radanova. Stigli su na minus 2, ali umesto totalnog preokreta položili su oružje pred boljom ekipom. Gordić je vezao veoma bitnih pet poena, da bi u poslednjim minitma meča ekipa iz Železnika napravila mnogo grešaka što ih je na kraju koštalo poraza.

Tomas je dominirao sa 23 poena, pratio ga je Gordić sa 15, a solidnu rolu imao je i Pejners sa devet. Kod Pantera najefikasniji je bio Radanov sa 18.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

ČETVRTA ČETVRTINA: Nakon odličnog početka Partizana i prednosti od devet poena razilke, usledio je odgovor Pantera preko Pota i Radanova. Sa druge strane dominirao je Tomas, koji je bio velika enigma za odbranu crno-belih. Taman kada je FMP smanjio rezultat usledio je šou Nemanje Gordića. Plejmejker Partizana je prvo pogodio trojku, da bi u sledećem napadu poentirao iz prodora.

TREĆA ČETVRTINA: Nastavak je počeo sa dva vezana poena Pantera. Poentirali su Đorđević i Pot, da bi odgovorio Tomas sa 2+1. FMP je diktirao ritam poenima Radanova, ali su se razigrali i crno-beli, Jaramaz i Pejdž su držali rezutltatski egal. U ovoj četvrtini se probudio Birčević, koji je ubacio pet poena, a sam kraj je obeležio Jarmaz. Posle 30 minuta igre Partizan vodi sa 66:59.

Partizan - FMP 40:40

DRUGA ČETVRTINA: Možda bi ovo moglo da bude veče Pejnersa, koji je vezao dve trojke na početku drugog dela i nagovestio mnogo bolje partije u dresu crno-belih. Letonac je vratio prednost Parnom valjku. Zbog nezadovoljstva sudijske odluke klupa FMP-a je dobila tehničku grešku, da bi ubrzo usledila trojka Radanova za novo vođstvo Pantera. Rezultatska klackalica je trajala tokom čitave četvrtine, a najefikasniji u redovima Partizana je Pejners sa devet, dok su u redovima tima iz Železnika najbolji Rit sa 9, a veoma dobre partije zabeležili su Tejić i Radanov sa 8.

1 / 3 Foto: ABA liga

PRVA ČETVRTINA: Nakon serije crvno-belih od 4:0 na startu meča, FMP je uzvratio sa tri vezane trojke i monstruoznim zakucavanjem Rita.

Uzvratio je Partizan preko raspoloženog Zagoraca i Tomasa. Đoković je pogodio trojku, a do kraja je viđena u Pioniru. Na kraju prvog dela igre FMP vodi sa 20:19.

1 / 3 Foto: Starsport©

20:00 - Utakmica je počela.

MINUT ĆUTANJA PRED POČETAK MEČA:

OVO SU PRVE PETORKE:

19:45 - Ovacije za Trinkijerija.

19:30 - Pola sata pred početak utakmice dvorana Aleksandar Nikolić je ovako izgledaju tribine kultne dvorane.

1 / 2 Foto: Espreso.co.rs

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.