Čovićeva podrška Partizanu za igranje Evrokupa! Đilas podnosi ostavku ukoliko nas izbace sa EP!

jake izjave

Čovićeva podrška Partizanu za igranje Evrokupa! Đilas podnosi ostavku ukoliko nas izbace sa EP!

Nakon poslednjih opomena i usmenih suspenzija od strane FIBA situacija je krajnje nejasna. Ovom temom pozabavile su naše kolege u emisiji Oko, a gosti su bili predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović
Objavljeno: 19:27h

I dalje nije poznata sudbina košarkaške reprezentacije Srbije što se tiče učešća na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre ove i Evropsko prvenstvo 2017. godine. Nakon poslednjih opomena i usmenih suspenzija od strane FIBA situacija je krajnje nejasna. Ovom temom pozabavile su naše kolege u emisiji Oko, a gosti su bili predsednik Košarkaškog saveza Srbije Dragan Đilas i predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović.

KSS se ne plaši oduzimanja kvalifikacionog turnira za OI: Počinje prodaja karata! Đilas je istakao da će ukoliko Srbija bude suspendovana sa Evropskog prvenstva podneti ostavku. - Ako se to dogodi, da nas izbace sa Evropskog prvenstva i Srbiji oduzmu kvalifikacije za Olimpijske igre, podneću ostavku na mesto predsednika KSS. Kakav bih to predsednik bio ako bih to dozvolio - rekao je Đilas i dodao: - Obile su nam se o glavu pretnje FIBA. Stigao je dopis da je 14 zemalja izbačeno, suspendovano sa Evrobasketa. FIBA Evropa je tražila od FIBA sveta da to važi i za kvalifikacije za Olimpijske igre i same Igre, sastanak Borda FIBA je u petak - je Đilas.
Prvi čovek srpske košarke dotakao se i suspenzije Partizana ukoliko odluči da igra Evrokup. Odgovor Saveza na ultimatum FIBA: Litvanci izbacuju Ritas iz lige, Slovenci postavili škakljiva pitanja! - Naša odluka nije protiv Partizana, to je prepisano od FIBA, jer smo morali da učinimo. Pričao sam sa Pekovićem i ljudima iz Partizana, interes kluba je da igra Evrokup u procesu ponovnog jačanja, jer bi hteli da ponovo da igraju Evroligu za nekoliko godina. Interes košarke je da ima jak Partizan, kao i još centara. Ne bi bilo ni jake Zvezde bez Partizana i obrnuto.
Čekamo da se završi finale ABA lige, da vidimo ko će da bude šampiona i da Mega zvanično odustane od Evrope. Tek onda možemo da pričamo o Partizanu. Voleo bih da Partizan kaže da će igrati FIBA takmičenje, ali mi ne možemo nikoga da teramo. Pokazali smo veliko razumevanje i mi iz KSS, kao i oni iz Partizana, jer reprezentacija mora da ide na Olimpijske igre - poručio je Đilas. Peković o suspenziji Partizana: Ništa se ne zna! Sve je to ako! Sličnog je mišljenja i predsednik Zvezde, Nebojša Čović. - Za razliku od Partizana, koji nas verovatno ne bi podržao u ovakvoj situaciji, mi iskreno podržavamo Partizan i mislimo da treba da igra u Evrokupu. To je u interesu srpske košarke - rekao je Nebojša Čović.
Beta/Branislav Božić
Prvi čovek crveno-belih smatra da "rat" u evropskoj košarci tinja. - Ne razumem ljude iz FIBA... Kao da još neko hoće da se ogrebe. Kakvo bi to Evropsko prvenstvo bilo bez selekcija koje su kažnjene? Ima najava da bi mogla da igra i takozvana država Kosovo, a to bi bilo apsurdno - objasnio je Čović. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.