BRANKO LAZIĆ NE DA NA SEBE: Simaniću treba još drskosti, smatram da će ovo biti prekretnica!
Foto: Starsport©

evroliga, 6. kolo

BRANKO LAZIĆ NE DA NA SEBE: Simaniću treba još drskosti, smatram da će ovo biti prekretnica!

Gavrilović je zabeležio prvu pobedu u Evroligi kao samostalan trener, a na interesantan način objašnjava šta je poguralo ekipu ka velikom trijumfu

Objavljeno:

Trener košarkaša Crvene zvezde Andrija Gavrilović rekao je posle ubedljive pobede nad Himkijem da je situacija sa početka meča posle koje je isključen Branko Lazić motivisala njegove igrače da pruže najbolju partiju ove sezone

Gavrilović je zabeležio prvu pobedu u Evroligi kao samostalan trener, a na interesantan način objašnjava šta je poguralo ekipu ka velikom trijumfu.

- Branko je veoma emotivan igrač, ne da na sebe i saigrače. Nisam video šta se dogodilo, jasnu reakciju, međutim u ovom trenutku naš kapiten je isključen što multiplikuje naše psihološko stanje - ili se motivšišemo ili padamo, mi smo uradili ovo prvo - rekao je Gavrilović na konferenciji za novinare.

foto: Starsport©

Gavrilović se dotakao i sarađnje sa trenerom Himkija Rimasom Kurtinaitisom, od koga je, kako kaže, mnogo naučio u karijeri.

- Generalno to je trener sa kim sa najduže sarađivao. Poštujem ga zbog iskustva kao igrača i trenera. Mnoge stvari sam zadržao kao deo svog trenerskog profila. Imao sam neke ideje koje bi mogle da poremete njihov način igre - rekao je Gavrilović.

Dotakao se i Simanića...

- Video sam kod svakog od igrača veliku želju da pomognu timu u trenutku kada se sve ljulja i imamo pritisak. Boriša sa svojim vrlinama i manama je podložan oscilacijama, ali je veoma talentovan. Naravno da mi je drago i jako želim da napreduje u karijeri, ali mu treba više drskosti, koju je večeras pokazao. Kako na domaćem tako i gostujućem terenu - rekao je Gavrilović.

foto: Starsport©

Kako je naveo, od pobede nad Himkijem ne očekuje veliki preokret u igri Zvezde, već postepen napredak.

- Nadam se da će biti prekretnica, mada ne očekujem da to bude ona od 90 stepeni, već ona koja će omogućiti postepen napredak i eliminaciju loših momenata poput izgubljenih lopti. Za bilo koji tim je teško kada izgubi četiri meča za redom. Svaka sledeća utakmica je važna, treba da idemo korak po korak napred, oni ne moraju da budu veliki, ali dovoljni za napredak - rekao je Gavrilović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.