PARTIZAN ŠTUCAO, PA UPALIO MLAZNI POGON: Odbrana zgromila Limož, Pejdž i Gordić gurali napred
Partizan je pobedio u Limožu, Foto: Starsport©

Evrokup, 5. kolo

PARTIZAN ŠTUCAO, PA UPALIO MLAZNI POGON: Odbrana zgromila Limož, Pejdž i Gordić gurali napred

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 21:06h

Partizan ostaje jedini tim bez poraza u Evrokupu i posle pet kola. Crno-beli su zahvaljujući fantastično odigranom drugom poluvremenu stigli do pobede u Limožu 82:60.

Veliki je ovo korak ka plasmanu u Top 16 fazu, da ne kažemo da su je čak na neki način teorijski možda i obezbedili već sada pošto prvi pratioci, Tofaš i Venecija imaju dve pobede manje.

Andrea Trinkijeri će sigurno biti zadovoljan onim na čemu najviše insistira ove sezone, a to je jaka i čvrsta odbrana, a baš takvu su igrali gosti u svakoj, osim prve četvrtine.

Posle izuzetno loše odigranih prvih 10 minuta tokom kojih se nisu prilagodili na stil igre i ritam koji su nametnuli domaći koje je poslužio i šut za tri poena (5/8) u toj deonici, upravo je čvrstina u odbrani zahvaljujući ulasku Mozlija bila ključ da se vrate u meč i preokrenu do poluvremena, iako su gubili i 12 razlike u jednom trenutku.

Važnu ulogu u napadu je u tom periodu odigrao Markus Pejdž koji je vezao 8 poena, a probudili su se i Zagorac i Pejners, pa je do poluvremena već vođstvo bilo na strani Partizana.

Gde su stali u odbrani na kraju prve polovine meča, tu su nastavili i tokom čitavog drugog poluvremena, gde su zatvorili sve prilaze svom košu, tako da su domaćini morali da traže iznuđena rešenja u šutu spolja, a tamo su igrači Partizana ciljano ostavljali same one koji se baš ne mogu pohvaliti dobrim procentima u tom segmentu igre.

Iz dobre odbrane proizilaze i lakša rešenja u napadu, a Nemanja Gordić je bio taj koji je dirigovao tim segmentom igre Partizana u toj trećoj deonici kada su i uspeli da se odlepe i steknu nedostižnu prednost.

Funkcionisao je i onaj segment igre u kome su crno-beli odlični ove sezone, a to su poeni iz takozvanog drugog ili trećeg napada, pošto je Mozli zaista odradio i u ofanzivnom skoku uz pomoć Zagorca veliki posao.

Bilo je tu mesta i za atraktivna zakucavanja, koristila se svaka greška ili brzopletost domaćina, a sve su to kažnjava Pejners, Rašon Tomas...

Statistika Partizana
Statistika Partizanafoto: Printscreen/eurocupbasketball.com

Po poenima je prvi bio Tomas sa 16, 14 je postigao Pejdž, Gordić je dodao 13 uz 6 asistencija, a Mozli je postigao 11 uz čak 9 skokova.

Statistika Limoža
Statistika Limožafoto: Printscreen/eurocupbasketball.com

Kod domaćih su se istaklin Invernici sa 13, Lang sa 12 i Kriston sa 11.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

40. minut - Kraj utakmice! Partizan je ostvario i petu pobedu u Evrokupu. Limož je pobeđen sa 82:60.

39. minut - Zakucavanjem Pejnersa u kontri crno-beli stižu do najveće prednosti na meču 76:57.

37. minut - Markus Pejdž se vratio na teren i odmah je presekao loptu i asistirao u kontri za zakucavanje Rašona Tomasa. Partizan vodi 70:53.

35. minut - Ne posustaju nimalo crno-beli, već samo uvećavaju prednost, pa je trener domaćih zatražio tajm-aut. Limož - Partizan 66:48.

33. minut - I Vil Mozli se sada uključuje u igru i u napadu. Pogodio je trojku iz teške situacije u poslednjim sekundama napada. Partizan vodi 60:44.

III ČETVRTINA

30. minut - Partizan je na velikih +16, pošto je treću četvrtinu dobio 20:8. Zatvorili su crno-beli prilaze svom košu i ciljano ostavljaju na šutu Kristona koji jeste pogodio tri trojke, ali nije on šuter od koga treba strepeti, što se vidi i na terenu.

Svi drugi igrači su zatvoreni, dok je Nemanja Gordić preuzeo ključeve igre u napadu i sjajnom organizacijom, prodorima i razigravanjima saigrača bio je glavni lik u novoj seriji crno-belih koji sada vode 56:40.

28. minut - Fantastično sada igraju crno-beli, a Gordić i Pejners su odigrali sjajnu akciju za utrčavanje Letonca koji zakucava za 52:40 za svoj tim.

27. minut - Pogađa sada trojku Markus Pejdž, ali istom merom uzvraća na drugoj strani Kriston za 46:37.

25. minut - Evo perioda odlične igre crno-belih kojom su stekli dvocifrenu prednost. Pokrenuo je seriju Tomas, nadovezali su se Pejners i Janković, pa na semaforu piše 45:34 za goste.

23. minut - Čvrste odbrane, ali i mnogo promašaja na obe strane obeležili su uvodne minute drugog poluvremena. Limož - Partizan 34:38.

II ČETVRTINA

20. minut - Probudili su se igrači Partizana, pre svih Zagorac i Pejners, dok je Mozli poslovično dominantan u odbrani. Letonac je zakucavanjem podigao crno-bele na 36:32 na kraju prvog poluvremena.

19. minut - Serija crno-belih se nastavlja, Zagorac i Pejners vezuju poene, pa ponovo vode crno-belih 34:32.

17. minut - Zakucavanjem Birčevića prekinuta je serija Limoža. Domaćin vodi 32:28.

15. minut - I taman smo pohvalili igru crno-belih, usledio je pad. Serija domaćina 7:0 koju je završio trojkom o tablu u poslednjoj sekundi napada Lang. Limož vodi 32:26.

14. minut - Odlično izbačena napolje lopta za Gordića koji pogađa trojku za prvo vođstvo Partizana na utakmici 26:25.

13. minut - Kada nije lopta kod Pejdža, igrači Partizana nemaju rešenje u napadu. Sada su propustili dva uzastopna da dođu do rezultatskog preokreta.

12. minut - Markus Pejdž je za sada jedini igrač crno-belih koji donosi boljitak u Partizanovoj igri. Vezao je nekoliko uzastopnih poena i potpuno vratio svoju ekipu u meč. Limož - Partizan 25:23.

Partizan igra bez Korija Voldena koji je povredio stopalo pred utakmicu.

I ČETVRTINA

10. minut - Izuzetno slaba četvrtina Partizana, dok su domaćini pogodili čak 5 trojki iz 8 pokušaja. Nema mnogo raspoloženih igrača u gostujućem timu, pa je zaostatak 25:16 očekivan.

8. minut - Trojka Pejdža koja je bila potrebna crno-belima. Limož vodi 22:16.

6. minut - Poenima Tomasa i Mozlija gosti uspevaju da se vrate i uhvate priključak, ali sledi nova trojka Kristona i Limož je na 22:10.

4. minut - Posle poena uz faul Tomasa, ponovo na drugoj strani zeleni uzvraćaju i Kriston donosi prvi put dvocifrenu prednost na meču - 15:5.

3. minut - Tek sada crno-beli stižu do prvih poena na meču preko Gordića, ali na drugoj strani Invernizi pogađa i treću trojku za domaćina, pa ja Trinkijeri zatražio tajm-aut. Limož - Partizan 11:2.

2. minut - Ne snalazi se Partizan u ovim uvodnim minutima, dok su igrači Limoža raspoloženi u šutu za 3, pošto je sada pogodio i Leng za 8:0.

1. minut - Trojkom otvara domaćin ovaj meč. Odmah je pogodio Konklin.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.