DRUGI PORAZ PARTIZANA U ABA LIGI: Simonović i Cirbes izrešetali crno-bele u Stožicama!
Marko Simonović daje trojku Partizanu u Stožicama, Foto: Cedevita Olimpija/Jurij Kodrun

ABA liga, 4. kolo

DRUGI PORAZ PARTIZANA U ABA LIGI: Simonović i Cirbes izrešetali crno-bele u Stožicama!

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

Objavljeno: 21:16h

Interesantan meč u Stožicama između Cedevite Olimpije i Partizana, a na kraju je, posle ogromne serije u poslednjoj deonici, domaćin odneo trijumf.

Konačan rezultat bio je 85:69.

Sve do poslednje četvrtine, gledali smo blizak meč, slovenački tim je sve vreme vodio, ali malom razlikom, da bi na kraju serije Marka Simonovića, Milera Mekintajera i Maika Cirbesa presudile crno-belima.

Bivši kapiten Crvene zvezde postigao je 15 poena, ali od toga tri trojke u odsudnim momentima, kada se rezultat lomio, dok su Miler Mekintajer i Maik Cirbes postigli po 13 poena. Takođe, većinu su dali u odsudnim momentima, prelomivši ovaj meč. Andrija Stipanović je takođe bio odličan, sa 14 poena.

U poraženom sastavu, koji igra kao doktor Džekil i mister Hajd kada se uporede pobede u Evrokupu sa porazima u ABA ligi, Nemanja Gordić je bio najefikasniji sa 13 poena, ali se u drugom poluvremenu poenterski gotovo potpuno ugasio.

Sa 11 poena pratio ga je Kori Volden, dok je dvocifren sa deset bio i Markus Pejdž. Rašon Tomas je odigrao najgori meč po dolasku u Beograd, pošto je postigao svega četiri poena, šutirao je iz igre 0/6, a imao je i pet izgubljenih lopti, od čega dve u ključnim trenucima.

Partizan sada ima dva trijumfa i dva poraza posle četiri kola, dok je Cedevita Olimpija neporažena, što je za rukom pošlo još samo FMP-u.

U drugom meču odigranom u istom ovom terminu, Primorska je slavila nad Mornarom iz Bara rezultatom 101:83.

Sva dešavanja po četvrtinama sa ovog meča mogli ste da pratite uz naš lajv-blog...

KRAJ UTAKMICE! Cedevita Olimpija odnosi zasluženu pobedu na krilima Marka Simonovića, Maika Cirbesa i Kodija Milera Mekintajera!!!

Dve vezane trojke Marka Simonovića, pa onda i Korija Voldena, za sjajan početak poslednje deonice sa obe strane. Poenima Andrije Stipanovića, Cedevita se ponovo odmakla na +5, kada je Andrea Trinkijeri morao da reaguje tajm-autom.

Na šest minuta do kraja, Kori Volden je iznudio tri slobodna bacanja, od kojih je pogodio dva, nastavivši veoma bitnu ulogu na ovom meču, ali je trećom trojkom (15. poenom) Marka Simonovića, domaći sastav otišao na +6.

Poenima Kodija Milera Mekintajera na četiri i po minuta pred kraj Cedevita je otišla na +8, a onda je isti igrač ukrao loptu na polovini terena, doda je do Cirbesa, koji je zakucao brutalnim intenzitetom.

Miler Mekintajer je povisio na +12 i tu je sve praktično bilo gotovo, a od tada je prednost samo uvećavana.

TREĆA ČETVRTINA! 58:57 za Cedevitu Olimpiju.

Cedevita Olimpija je u uvodnim minutima drugog poluvremena odmah stigla do maksimalne prednosti od osam poena na krilima Jake Blažiča, ali je Ognjen Jaramaz bitnom trojkom smanjio taj zaostatak.

Markus Pejdž je na 25 sekundi do kraja ove deonice svojom trećom trojkom iz pet pokušaja smanjio prednost domaćeg sastava samo na jedan poen.

KRAJ POLUVREMENA! 43:39 za Cedevitu Olimpiju.

Posle tri minuta igre u drugoj deonici, Partizan je poveo, najviše zahvaljujući Novici Veličkoviću. Inače, Volden se žalio na neku povredu, ali izgleda da nije ozbiljnije prirode, pošto je nastavio da igra i posle toga.

Od tog momenta počela je rezultatska klackalica, a poludistancom Rajana Boutrajta u pretposlednjem napadu u poluvremenu, Cedevita se opet odvojila na +4.

PRVA ČETVRTINA! 24:21 za domaćina!

Obe ekipe su se tražile ofanzivno u prvih pet minuta, a tada je jednom mini-serijom koju su napravila tri bivša igrača Crvene zvezde Simonović, Blažič i Cirbes domaćin napravio razliku od 17:13. Birčević je pogodio dva slobodna bacanja, ali je Hopkins trojkom doneo maksimalnih 20:15 za momke iz Ljubljane.

Ta prednost je, pre nego što je Gordić došao na slobodna bacanja, uvećana na 24:15, ali je bosanski reprezentativac vratio crno-bele na -7 minut pred kraj, a onda je došao i do još četiri poena, pa su crno-beli prišli na svega 24:21.

17.45 - Meč počinje za 15 minuta.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.