CRNOGORCI OGORČENI NA MIROTIĆA: Nije tačno to što priča! On je iz interesa izabrao Španiju!
Nikola Mirotić je rekao da su ga u Crnoj Gori odbili, Foto: Starsport©

oglasili se iz kSCG

CRNOGORCI OGORČENI NA MIROTIĆA: Nije tačno to što priča! On je iz interesa izabrao Španiju!

Kažu da su bili učinili sve što je u njihovoj moći da bi ga privoleli da igra za crnogorsku reprezentaciju

Objavljeno:

Podigao je buru i izazvao revolt čelnih ljudi Košarkaškog saveza Crne Gore Nikola Mirotić svojom izjavom da su ga odbili kada je želeo da nastupa za tamošnju reprezentaciju.

Uoči gostovanja u Beogradu Crvenoj zvezdi košarkaš Barselone je dao intervju za "Sport klub" gde je između ostalog naveo zašto je odlučio da umesto Crne Gore ili Srbije, ipak igra za španski nacionalni tim.

- Ako si jednom odbijen, ako iz tvoje zemlje misle da nisi dovoljno dobar, zašto u tom trenutku ne uzeti pasoš i igrati za Španiju koja je imala vrhunsku mladu reprezentaciju - rekao je Mirotić.

Iz KSCG poručuju da nije istina da ga nisu hteli u reprezentaciji
Iz KSCG poručuju da nije istina da ga nisu hteli u reprezentacijifoto: Starsport©

To je izazvalo oštru reakciju Danila Mitrovića, direktora reprezentativnih selekcija Crne Gore, koji je u izjavi za vesti poručio da je to što je Mirović ispričao laž.

- On je više Španac, nego Crnogorac - čim se opredelio da igra za Španiju. To što je on dobio španski pasoš sa 16 godina i što je to bilo interesno - da bolje prolazi u karijeri - to je druga stvar. On je Crnogorac, rođen je u Crnoj Gori ima crnogorski pasoš i državljanstvo, i niko nije mogao da mu zabrani da igra za Crnu Goru. On je odlučio da igra za Španiju. A to da ga neko nije pozvao, ili da je procenio da nije dobar – to jednostavno nije tačno - rekao je Mitrović.

Prema njegovim rečima KSCG je učinio sve kako bi ga privoleo da igra za "sokolove".

Crnogorci poručuju da je Mirotić iz svojih razloga odbio da igra za Crnu Goru
Crnogorci poručuju da je Mirotić iz svojih razloga odbio da igra za Crnu Gorufoto: Starsport©

- Sve smo probali - na hiljadu načina, pa i nakon što je zaigrao za A reprezentaciju Španije. I tada smo mogli da 'uzmemo' Mirotića, preko FIBA, koja je kaznila Špance zbog njegovog nelegalnog prelaska i igranja za Španiju. Kažnjeni su novčano, mislim da je bilo 100 ili 120 hiljada švajcarskih franaka, zbog administrativnih propusta.

Dodao je i da su čak i nakon njegovih nastupa za Španiju ponovo pokušali da ga privole da promeni dres.

- Kada je Luka Pavićević bio selektor probali smo ponovo, bez obzira što je već igrao za Španiju. FIBA je tada rekla - ako Mirotić potpiše da hoće da igra za Crnu Goru da će biti naš igrač, a ne naturalizovan. Zaista, nakon toliko godina ne vidim svrhu ove priče - zaključio je Mitrović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.