ABA liga: Sigurni smo da nismo pogrešili, Evroliga je pravi izbor!

ne menjaju mišljenje

ABA liga: Sigurni smo da nismo pogrešili, Evroliga je pravi izbor!

Uprava regionalnog šampionata saopštila je posle analize situacije u evropskoj košarci da je čvrsto ubeđena da je donela pravu odluku da se prikloni takmičenjima Evrolige
Objavljeno:

Bilo je očekivati da se ABA liga oglasi nakon svega što se izdešavalo u poslednje vreme u sukobu FIBA i Evrolige. Uprava regionalnog šampionata saopštila je posle analize situacije u evropskoj košarci da je čvrsto ubeđena da je donela pravu odluku da se prikloni takmičenjima Evrolige. - Uzimajući u obzir viđenja situacije svih umešanih, imperativ klubova ABA lige uvek je bila šansa da se plasira u najjače evropsko takmičenje. Vođeni ovim motivima i interesima daljeg razvoja košarke u regionu, ABA je potpisala ugovor sa ECA, kao priortetnim evropskim takmičenjima - navodi se u saopštenju lige.

FIBA Evropa suspendovala je u petak 14 reprezentacija sa Evropskog prvenstva, a postoji mogućnost i da se Fiba svet umeša u spor i zabrani učešće na Olimpijskim igrama svim nacionalnim savezima čiji klubovi igraju u takmičenjima ECA. - Odluke skupštine ABA ne ugrožavaju slobodu izbora klubovima da učestvuju u drugim evropskim takmičenjima, dok god slede propozicije ABA. Kao i ranije, klubovi ABA će učiniti sve da štite svoje interese i da stvore idealne uslove za razvoj svih košarkaških subjekata u regionu, uzimajući u obzir interese reprezentacija - navodi se u saopštenju.
bcmegabasket.net, Timote Luvavu
ABA je pozvala sve strane da vode istim motivima, ocenivši da "klubovi predstavljaju osnovu košarkaškog razvoja". (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.