NIKOLA MIROTIĆ JE MOGAO DA ZAIGRA ZA SRBIJU: As Barse po prvi put pričao o tome zašto nije obukao dres Orlova!
Nikola Mirotić u akciji Srbi za Srbe, Foto: Printscreen/Instagram/threekola

NIKAD ISPRIČANI DETALJ

NIKOLA MIROTIĆ JE MOGAO DA ZAIGRA ZA SRBIJU: As Barse po prvi put pričao o tome zašto nije obukao dres Orlova!

- Mislim da je to bila prava odluka - istakao je

Objavljeno:

Košarkaši Barselone gostuju Crvenoj zvezdi u okviru 4. kola Evrolige u četvrtak od 21 čas, a tu priliku iskoristio je novinar Sport kluba Saša Ozmo kako bi napravio sjajan intervju sa asom katalonskog giganta Nikolom Mirotićem.

Tema koja najviše kopka ovdašnju javnost je zbog čega bivši NBA košarkaš nije zaigrao za matičnu Crnu Goru, već za Španiju.

- Postojala je šansa da igram za reprezentaciju Crne Gore u nekom trenutku, ali po njihovim mišljenjima, nisam bio dovoljno dobar da igram za njihov tim, nisam siguran da li su bili kadeti ili juniori. Nisam odigrao to leto, sledeće sam dobio šansu da uzmem španski pasoš i da igram za Španiju – u tom trenutku mi je bilo mnogo lakše sa španskim pasošem da uspem i da budem među prvotimcima. Ako si jednom odbijen, ako iz tvoje zemlje misle da nisi dovoljno dobar, zašto u tom trenutku ne uzeti pasoš i igrati za Španiju koja je imala vrhunsku mladu reprezentaciju. Uzeli smo srebrnu medalju u Hrvatskoj, zlato u Bilbaou. To je ta priča, nebitna u ovom trenutku, ali eto, ako neki ljudi ne znaju, to se tako izdešavalo.

Mirotić bez brade
Mirotić bez brade foto: Printscreen/youtube

Na pitanje da li je bilo kontakta sa Košarkaškim savezom Srbije, Mirotić je bio jasan:

- Nije tada, ali bilo je posle, pre nego što sam zaigrao za A reprezentaciju Španije. Bilo je nekih kontakata, preko mojih bliskih ljudi, neka pitanja... Nije bilo direktno sa mnom, ali malo se opipavao teren i postoji li šansa da zaigram za Srbiju, ali to je već bilo daleko – proveo sam u Španiji mnogo godina, igrao sam za mladu reprezentaciju i to je bio put za mene. Mislim da je to bila prava odluka, osvojili smo Evrobasket, uzeli smo bronzu na olimpijskim igrama, to je veliko iskustvo za profesionalnog sportistu - istakao je Mirotić u ekskluzivnom intervjuu za Sport klub.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.