JOKIĆ JE ČUDOVIŠTE! Nikola nije igrao skoro celo prvo poluvreme, a onda je ubacio u ŠESTU i SAMLEO PORTLAND (VIDEO)
Nikola Jokić i Denver Nagetsi ove godine imaju šampionske ambicije, Foto: AP/Joe Mahoney

NBA LIGA

JOKIĆ JE ČUDOVIŠTE! Nikola nije igrao skoro celo prvo poluvreme, a onda je ubacio u ŠESTU i SAMLEO PORTLAND (VIDEO)

Srbin je brzo zaradio 3 faula

Objavljeno: 07:27h

Počela je NBA liga za Srbe! Junak večeri, kao i u prethodnih nekoliko godina, bio je najbolji centar na svetu, Nikola Jokić. On je, posle bednog prvog poluvremena, u kojem je igrao samo 4 minuta, u završnici uzeo stvari u svoje ruke i gotovo sam pobedio Portland, dželate Denver Nagetsa iz plej-ofa. Rezultat je na kraju bio 108:100 za Denver, usred Portlanda.

Nikola je za samo 24 minuta na terenu zabeležio 20 poena, 13 skokova i 2 asistencije, uz šut 8-14 iz igre (3-5 za tri) i 1-2 sa penala, a utakmicu je rešio u 4. četvrtini, kad je potpuno razbio sve pokušaje da ga centri Portlanda zaustave.

U poslednji period utakmice ušao je sa samo 4 poena (igrao je 4 minuta u celom prvom poluvremenu, jer je brzo zaradio 3 faula), ali već je na početku treće četvrtine ubacio trojku i smanjio vođstvo Blejzersa na 81:80. Zatim je ubacio dvojku za prvo vođstvo Denvera u ovom periodu od 85:83, a zatim još dva za 89:88.

Kad se rezultat lomio (91:90 za Denver), na tri minuta do kraja utakmice, Nikola preuzima odgovornost i sa dve vezane trojke u dva napada odvaja Nagetse na plus 7 (97:90).

Nikola je i zapečatio sudbinu Portlanda na 46 sekundi pre kraja, kad je "ugurao" loptu u koš posle promašaja Vila Bartona i odveo Denver na 101:94.

U timu Denvera dobri su još bili Vil Barton sa 19 i Džamal Marej sa 14 poena, dok je kod domaćina najbolji bio Demijan Lilard sa 32 poena i 8 asistencija.

Evo partije Nikole Jokića:

I ostali Srbi su imali svoje "vatreno krštenje", bar kad je reč o NBA sezoni 2019/2020.

Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica odigrali su loše u sramno lošem debiju Sakramento Kingsa, koji su uspeli da izgube od najgoreg tima u NBA, Feniks Sansa, sa čak 124:95.

Bogdan je bio najgori na terenu, i za 22 minuta postigao je samo 2 poena, uz šut 1-10, dok je malo bolji bio Nemanja, sa 5 poena, i šut 2-6.

Badi Hild, koji je upravo potpisao ugovor koji će mu obezbediti praunuke, bio je najefikasniji u "srpskom" Sakramentu sa 28 poena, dok su pobedu Sansima doneli Devin Buker sa 22, Keli Ubre sa 21 i DeAndre Ejton sa 18 poena.

Boban Marjanović nije ulazio u igru u pobedi Dalasa nad Vašingtonom (108:100), ali mogao je iz prvog reda da gleda magiju Luke Dončića, koji je sa 34 poena uništio odbranu protivnika. Porzingis je u svom debiju za Mavse dodao 23 poena.

Pogledajte šta je Luka radio:

Odličnu partiju na svojoj prvoj NBA utakmici odigrao je Marko Gudurić, koji je za čak 24 minuta ubacio 9 poena, uz po 2 skoka i asistencije. Marko je iz igre šutirao 4-8 (1-1 bacanja), a šteta što je promašio sve tri trojke koje je gađao.

Memfis je izgubio ovu utakmicu protiv Majamija sa 120:101.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.