POSLE TOMIĆA, ZNAMO KO JE SLEDEĆI NA REDU: Čovićeva oštra poruka igračima! Razmišljali smo o Obradoviću, ali...
Nebojša Čović je rekao da i igrači mogu dobiti otkaze, Foto: Starsport©

neće žuriti sa odlukom

POSLE TOMIĆA, ZNAMO KO JE SLEDEĆI NA REDU: Čovićeva oštra poruka igračima! Razmišljali smo o Obradoviću, ali...

Prvi čovek Crvene zvezde je rekao da su igrači dobili upozorenje

Objavljeno:

Crvena zvezda je u utorak ostala bez trenera pošto je sporazumno raskinuta saradnja sa Milanom Tomićem posle lošeg početka sezone, a igrači su dobili upozorenje da bi i oni mogli dobiti otkaze.

To je jasno poručio Nebojša Čović gostujući na "Pinku", nakon što je u utorak održao konferenciju za medije.

- To što se desilo sa trenerom, to je sport. Osvojili smo tri trofeja sa Tomićem, vratili se u Evroligu. Ali idemo dalje. Važno je da sve bude ljudski i korektno. Nisu samo neuspesi u pitanju, već i procena da li možete da izdržite tempo. Zvezda će odigrati oko 90 utakmica u sezoni. To je posao koji mora da se obavlja sa zadovoljstvom, a ne na silu. Ovo na igrače deluje kao šok-terapija. Ona može da bude pozitivna i negativna, a to će pokazati utakmica sa Barselonom. Trener je otišao, ako dalje idemo sa šokovima, znamo ko je sledeći na redu - igrači. I to im je jasno rečeno. Tu ljubavni odnosi ne prolaze, tu je vrhunski profesionalizam. Mora da postoji red, postoje jasna pravila i čvrsta ruka.

Tomića će u meču protiv Barselone naslediti dosadašnji pomoćnik Andrija Gavrilović, ali se ne zna da li će on ostati i nakon toga ili će doći neki drugi stručnjak.

- Trenutno će tim voditi Andrija Gavrilović, on će biti na klupi protiv Barselone. U međuvremenu će uprava analizirati i razmišljati. Imamo dva puta, jedan je visoko afirmisani trener. To su treneri koji koštaju 500-600.000 evra, uz to idu dobri automobili i stanovi. Mi toliko para nemamo. Domaćih takvih trenera gotovo i da nema slobodnih. Razmišljalo se o Saši Obradoviću, ali je on pod ugovorom u Monaku. Što se tiče stranih trenera, tu se već licitira sa svih strana. Druga grana su treneri koji su manje afirmisani. Nekog posebnog izbora nema. Ne želim da žurim, hoću da procenim određenu situaciju, hoću da vidim da li su se igrači stabilizovali. Već sam rekao, sledeći su oni. Nadam se da su shvatili poruku - rekao je Čović za jutarnji program TV Pink.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.