KO JE ČOVEK KOJI ĆE VODITI ZVEZDU: Nikada nije bio prvi trener, prijatelj je Čovića, a učitelj mu je bio Skariolo
Andrija Gavrilović, Foto: kkcrvenazvezda.rs

privremeno rešenje?

KO JE ČOVEK KOJI ĆE VODITI ZVEZDU: Nikada nije bio prvi trener, prijatelj je Čovića, a učitelj mu je bio Skariolo

Ovo je Andrija Gavrilović

Objavljeno:

Veliki potresi se dešavaju u košarkaškom klubu Crvena zvezda ove godine. Posle očajnog početka sezone i čak pet poraza na svim frontovima, Milan Tomić je dao otkaz i napustio klupu crveno-belih.

Predsednik Zvezde Nebojša Čović potvrdio je odlazak Tomića, ali se nije izjasnio ko će ga naslediti. Jedino što je poznato je da će do daljnjeg srpskog i šampiona ABA lige voditi dosadašnji pomoćnik Milana Tomića - Andrija Gavrilović.

Reč je o 54-godišnjem stručnjaku koji u svojoj karijeri nikada nije bio prvi trener nekog kluba, ali daleko od toga da nema iskustvo i da nije provereni stručnjak. Gavrilović je rođen u Beogradu, a svoju trenersku karijeru je započeo u italijanskom Roseto Šarksima, da bi nakon godinu dana postao pomoćni trener Alberta Bučija u Virtusu. U Bolonji je sarađivao još i Đordanom Konsolinijem i Zaretom Markovskim.

Andrija Gavrilović i Milan Tomić
Andrija Gavrilović i Milan Tomićfoto: Starsport©

Potom je usledio poziv Serđa Skariole sa kojim je uspešno sarađivao dve sezone u Unikahi. Najuspešniji je bio u ruskom Himkiju, gde je proveo puni šest godina. Ponovo je došao zahvaljujući Skarioli, sa kojim je veoma uspešno sarađivao. U svom mandatu u Himkiju osvojio je dva Evrokupa i VTB ligu.

Nakon rastanka sa Himkijem bio je bez posla sve do angažmana u Crvenoj zvezdi.

- Moj dolazak u Zvezdu vezan je za dugogodišnje poznanstvo sa Nešom Ilićem i Nebojšom Čovićem i višegodišnju saradnju sa Sašom Lukmanom u Himkiju. Tomića znam još iz vremena dok je igrao u kadetima i juniorima Radničkog. Kasnije smo kao pomoćnici glavnih trenera često razmenjivali informacije i bili upućeni jedan na drugoga, vežu nas i zajednički prijatelji. U mom povratku isprepletale su se mnoge ljudske veze - rekao je Gavrilović.

Videćemo da li će Gavrilović ostati na klupi Zvezde ili će biti samo privremeno rešenje dok Nebojša Čović ne nađe novo čoveka za prvog trenera kluba sa Malog Kalemegdana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.