ZVEZDA NIJE IZDRŽALA: Bila na korak od senzacije, pa onda ubedljivo poražena posle produžetka!
Zvezda gostuje Makabiju u Izraelu, Foto: Espreso.co.rs

evroliga, 3. kolo

ZVEZDA NIJE IZDRŽALA: Bila na korak od senzacije, pa onda ubedljivo poražena posle produžetka!

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"

Objavljeno: 22:39h

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u okviru 3. kola Evrolige od Makabija rezultatom 84:69 posle produžetka. Ovo je drugi poraz za srpskog šampiona, dok je "ponos Izraela" upisao prvi trijumf u ovosezonskom izdanju najelitnijeg takmičenja. Makabi je od samog starta napravio veliku prednost i održavao je do samog kraja susreta, kada je Dobrić preuzeo stvar u svoje ruke i u saradnji sa Čovićem rešio da im pokvari karnevalsku atmosferu u dvorani i izbore produžetke, ali tu su uspeli da pogode svega dva poena.

foto: Starsport©

Međutim, to kao da je poremetilo crveno-bele i Makabi je sjajno odigrao dodatnih pet minuta meča i slavio pred svojim navijačima. Treba napomenuti i veliki broj grešaka Crvene zvezde, ali i pored toga su u nekoliko navrata bili u situaciji da sruše Makabi, međutim bezuspešno. Najefikasniji igrač pobedničkog tabora bio je sa Vilbekin sa 16, pratili su ga Volters i Kapsi sa po 15, dok je za Zvezdu najraspoloženiji bio Stratos Perperoglu 18 sa ubačenih poena, dok je Dobrić ubacio 10. U narednom 4. kolu Makabi ide na noge španskoj Valensiji, dok će crveno-beli u Pioniru dočekati nikad jaču Barselonu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa ovog meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog".

KRAJ UTAKMICE Makabi - Crvena zvezda 84:69

45. minut - Ovo će biti ubedljiv poraz Zvezde, postigla je samo dva poena u produžeklu!

foto: Starsport©

43. minut - Raspala se igra Zvezde u produžetku, šteta!

42. minut - Pet poena Makabija zaredom za prednost od 72:67 nakon minut i po igre u produžetku.

PRODUŽECI Beron je promašio šut za pobedu, gledaćemo još najmanje pet minuta košarke u Tel Avivu!

40. minut - Kakvo ludilo! Zvezda je zahvaljujući Dobriću sustigla prednost Makabija i u poslednjem minutu je nerešeno - 67:67.

37. minut - Ognjen Dobrić nastavlja rafalnu paljbu! Zvezda je na samo minus pet, ovo su trenuci koji mogu da pripadnu srpskom šampionu! Tajm-aut je zatražio trener Makabija!

foto: Starsport

35. minut - Ponovo Čović! Zvezda se približila na -8 na pet minuta do kraja meča!

33. minut - Trojka Čovića koja daje nadu da mogu do preokreta. Makabi vodi 63:52 u poslednjoj četvrtini.

III ČETVRTINA Makabi - Crvena zvezda 55:47

30. minut - Zvezda se primakla na samo -7. Poslednja deonica će verovatno i biti presudna o tome da li će Makabi ostvariti prvi trijumf, ili će crveno-beli vezati drugu pobedu u Evroligi.

foto: Starsport©

27. minut - Trojka za Perperoglua iz faul! Međutim, već u sledećem napadu trojka za Makabi koji vodi 50:41 na tri minuta do kraja treće četvrtine.

25. minut - Prilično "mrtva" treća četvrtina. Samo četiri poena Makabija, odnosno tri crveno-belih posle četiri minuta igre u nastavku.

22. minut - Loš početak drugog poluvremena za Zvezdu, što Makabi kažnjava sa četiri brza poena i Tomić je morao da zatraži tajm-aut pri rezultatu 43:30.

II ČETVRTINA Makabi - Crvena zvezda 39:30

19. minut - Stratos Perperoglu je sa 14 poena slamka spasa Zvezdi u ovim momentima. Nova trojka za njega i prednost Makabija se polako topi. Ekipa Milana Tomića mora podhitno da se trgne ako želi da pomrsi račune "ponosu Izraela" do kraja meča.

17. minut - Trojka Berona koja može da donese mnogo! Ali, već u sledećem napadu Hanter zakucava i vraća prednost na kratko, pošto se Faje snašao u reketu i spustio prednost domaćina na 35:26.

15. minut - Perperoglu je postigao 11 poena od ukupno 19 za Zvezdu od početka meča. Mora još neko da se aktivira, Grk ne može sam. Makabi vodi 33:19 na polovini druge četvrtine.

foto: Starsport©

13. minut - Avdija je presekao jednu loptu i atraktivno zakucao. Interesantno Makabi je ukrao čak 6 lopti Zvezdi, što prednost od 28:17 i dokazuje.

12. minut - Zvezda je serijom 4:0 u drugoj četvrtini stiže na "samo" -8. Gist je pogodio preko ruke za 25:17.

I ČETVRTINA Makabi - Crvena zvezda 25:13

8. minut - Nastavlja se dominacija Makabija, ali Perperoglu sa sedam uzastopnih poena daje nadu Zvezdi da može da izdrži nalet Izraelaca. Na dva minuta do kraja vodi Makabi sa 22:11.

5. minut - Katastrofalna igra Zvezde u prvoj četvrtini. Svega dva poena su postigli, dok Makabi igra sjajno i apsolutno sve im polazi za rukom u dosadašnjem toku meča i zato imaju prednost od 17:2.

foto: EPA/Jim Hollander

3. minut - Izabranici Milana Tomića su tek posle dva i po minuta postigli prve poene preko Branka Lazića. Meč je za sada izuzetno konfuzan, gde se bolje snalaze domaći košarkaši i vode 9:2 zahvaljujući poenima Nejta Voltersa koji je sećamo se bio član tima sa Malog Kalemegdana.

1. minut - Prve poene na meču pogađa Tarik Blek, pošto ga je Derik Braun bukvalno pustio da poentira. Njegov prezimenjak Lorenco je nakon samo minut igre napustio teren posle faula nad njim. Očigledno je dobio malo jači udarac, a sudije nisu dosudile tehničku grešku u korist Zvezde.

20:15 - Počela je utakmica 3. kola Evrolige između Makabija i Crvene zvezde

ISTORIJAT

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.