RUSKI KOŠARKAŠ POBEGAO U CRNU GORU, ALI JE UHAPŠEN: Dvostruki vicešampion sveta će 6 godina provesti u zatvoru!
Dmitrij Domani, Foto: Printscreen/youtube

ZASLUŽIO JE

RUSKI KOŠARKAŠ POBEGAO U CRNU GORU, ALI JE UHAPŠEN: Dvostruki vicešampion sveta će 6 godina provesti u zatvoru!

Bavio se ozbiljnim kriminalnim radnjama

Objavljeno:

Bivši direktor košarkaške reprezentacije Rusije i nekadašnji reprezentativac te zemlje Dmitrij Domani osuđen je na šest godina zatvora zbog krađe 44 miliona rubalja (628.000 evra). U vreme dok je bio direktor Ruske košarkaške federacije novac je prebacivao na fiktivne kompanije koje su navodno iznajmljivale opremu za pripreme, prenose Novosti.

Kad je shvatio da će biti uhapšen, pobegao je u Crnu Goru, ali je po poternici Interpola ubrzo uhapšen i prebačen u Rusiju.

Radi se o nekadašnjem košarkašu moskovskih CSKA i Dinama, koji je karijeru završio 2012. u Samari. U SAD je studirao menadžment, što ga je i preporučilo da mu se poveri dužnost generalnog menadžera muške reprezentacije. Ispostavilo se - pogrešna odluka čelnika Saveza.

Kao igrač dva puta je osvajao srebrnu medalju na svetskom prvenstvu. Kad je smenjena Julija Anikejeva sa funkcije predsednice Ruske košarkaške federacije 2015. novi predsednik Andrej Kiriljenko je tražio da se napravi detaljna kontrola finansija. Inspektori su utvrdili da je nestalo 127 miliona rubalja.

Bivši rukovodioci košarkaške federacije su falsifikovali račune i naduvavali troškove za pripremu reprezentacije i takmičenja. Za ta mućkanja su koristili firme svojih rođaka, pa i svoje lične.

Domani nije priznao svoju krivicu, a tvrdi da je pobegao u Crnu Goru jer su ga istražitelji maltretirali i terali da optuži bivšu predsednicu košarkaške fededracije Anikejvu koja je još u begstvu. Iako je bila u domaćem pritvoru Anikejeva je uspela da pobegne 2017. Njoj je sud u odsustvu izrekao kaznu od 4,5 godina zatvora jer je ukrala 42,8 miliona rubalja.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.