ON MORA BOLJE, ŽELIMO DA ESPN NAPRAVI FILM O NAMA: Andrea Trinkijeri o preuzimanju Litvanije!
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

pred meč sa ritasom

ON MORA BOLJE, ŽELIMO DA ESPN NAPRAVI FILM O NAMA: Andrea Trinkijeri o preuzimanju Litvanije!

- Odigrao je dobro protiv Tofaša, ali je ostatak tima igrao bedno - rekao je strateg Parnog valjka

Objavljeno: 13:26h

Košarkaši Partizana gostuju Ritasu u trećem kolu Evrokupa, a trener crno-belih Andrea Trinkijeri govorio je sa litvanske medije o dešavanjima u beogradskom klubu.

Crno-beli su uložili mnogo novca ove sezone, a isped sebe su stavili velike ciljeve.

- Želimo da I-Es-Pi-En napravi fantastičan film o nama, da to bude serija od 30 dokumentarnih. O tome kako smo preživali i krenuli napred. U svakom meču - rekao je Trinkijeri, čija je ekipa savršeno počela sezonu, osvojila Superkup, ali se saplela u poslednjem meču ABA lige, kada je Primorska bila bolja od Partizana.

- Srećan sam koliko sam bio i u subotu, pre poraza od Primorske. Oktobar nije mesec u kome bi trebalo da donosimo vrednosne sudove. Sad moramo da radimo, gradimo ekipu, podižemo novo igre iz utakmice u utakmicu. Neprestano smo na putu čak 35 dana. Takav nam je raspored. U ponedeljak jutro u 9.00 smo napustili domove, doleteli u Litvaniju, sinoć trenirali, večeras je utakmica. A protiv igramo protiv tima koji crpi veliku energiju na domaćem parketu, što ukazuje da nas čeka težak zadatak.

Parahovski
Parahovskifoto: Starsport©

Trinkijeri se osvrnuo na partije Artsjoma Parahovski, koji je u Partizan došao upravo iz redova Ritasa.

- Mora bolje. Što je normalno, novajlija je. Ogroman je košarkaš, tako da najpre moramo da vodimo računa o njegovoj fizičkoj spremi. Različito je uvesti u formu centra koji ima 80 kilograma i onog koji je težak 130 kilograma. Odigrao je dobro protiv Tofaša, ali je ostatak tima igrao bedno. Ne možemo da kažemo da deluje lošije od drugih, ali svakako očekujem kvalitetnije njegove partije, već danas.

Italijanski stručnjak se osvrnuo i na nedavna pisanja da će preuzeti reprezentaciju Litvanije.

- Litvanija ima dobru selekciju, kvalitetan tim, a ja treniram Partizan. Ne znam da li bih bio zainteresovan da treniram vašu reprezentaciju, to u ovom trenutku nije važno - istakao je Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.