Todorić oštro reagovao: Kada god radimo u nešto u interesu srpske košarke, nadrljamo! (FOTO)

Ko zna kako će se ovo završiti

Todorić oštro reagovao: Kada god radimo u nešto u interesu srpske košarke, nadrljamo! (FOTO)

Rat Evrolige i FIBA Evrope nikako da se završi i nadamo se da naša košarka neće izvući deblji kraj
Objavljeno: 14:32h

Sportski direktor košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić rekao je danas da je taj klub stradao svaki put kada je radio u interesu srpske košarke i da će od sada slediti samo svoj interes. - Kad god smo radili nešto što je u interesu srpske košarke, mi smo nadrljali, tako da ćemo ovog puta slediti svoj interes. Mi smo svoju odluku doneli i ne znam šta bismo sada i o čemu razgovarali. Došao nam je predsednik kluba iz SAD Nikola Peković i bićemo u kompletnom rukovodećem sastavu. Razgovaraćemo o svemu o čemu bude bilo potrebno da se razgovara - rekao je Todorić agenciji Beta.

FIBA Evropa je suspendovala 14 košarkaških saveza sa Evropskog prvenstva 2017. godine jer su njihovi klubovi izabrali da od sledeće sezone učestvuju u Evroligi i Evrokupu, a ne u takmičenjima pod okriljem FIBA Evropa. Osim Srbije, pisma su poslata u Sloveniju, Hrvatsku, Crnu Goru, Makedoniju, Rusiju, Španiju, Bosnu i Hercegovinu, Litvaniju, Grčku, Izrael, Poljsku i Tursku.
Klubovi Jadranske lige su na nedavnom sastanku odlučili da prihvate ponudu prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua o učešću u Evroligi i Evrokupu. FIBA Evropa je navela da je zahtev i kopiju pisma poslala u FIBA, koja ja nadležna za svetska takmičenja. Partizan je odlučio da prihvati ponudu i da sledeće sezone igra u Evrokupu. - Ne bih rekao da je sudbina srpske košarke u našim rukama, pre bih rekao da je u nečijim drugim - rekao je Todorić. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.