TO JE NEŠTO ŠTO UVEK IMAŠ U DŽEPU: Tomić otkrio ključ pobede nad Fenerbahčeom!
Milan TomićMilan Tomić, Foto: Starsport©

bio je raspoložen

TO JE NEŠTO ŠTO UVEK IMAŠ U DŽEPU: Tomić otkrio ključ pobede nad Fenerbahčeom!

- To se zove tim. Da li se igra pet ili 25 minuta... I za pet minuta možeš dosta da doprineseš. Naš cilj je da Zvezda dobije utakmicu - rekao je Tomić

Objavljeno:

Strateg košarkaša Crvene zvezde Milan Tomić istakao je odbranu svoje ekipe kao najvažniji faktor za dobijanje utakmice protiv Fenerbahčea.

- Igrači su radili tačno ono što sam tražio u svlačionici. Šta god da se desi u napadu, u odbrani smo davali 100 odsto. To se i vidi po tih 56 poena, pored poentera kakvi su Slukas, De Kolo, Datome, Dikson... To je bio ključ. Čestitam igračima, koncetracija je bila na visokom nivou - rekao je Tomić.

Posle ovakve partije nije se o odbrani moglo završiti samo na ovome. Bila je to skoro pa besprekorna defanzivna partija crveno-belih.

- Taktički, možda je bilo dva ili tri propusta u nekim situacijama. Ali igrač nije kompjuter pa da možeš da ga programiraš da bude na 100 odsto. Igrač mora da pogreši... Ali rekao sam igračima i pre meča, odbrana mora uvek da bude 100 odsto, svaki put. To je nešto što uvek imaš u džepu. Sad, u napadu... Košarka je igra dve ekipe, može da tu bude i problema, kao što je bilo i večeras. U napadu možemo bolje. Ali odbrana će ti dati i kontranapad, pa i samopouzdanje u napadu.

Ponovo se Tomić osvrnuo na odbranu svog tima, ali je i istakao da njegova ekipa mora što pre da zaboravi na ovaj uspeh.

- Svi su dali doprinis. Napadački recimo, Beron i Dženkins nisu imali najbolji dan, ali su igrali odbranu. To se zove tim. Da li se igra pet ili 25 minuta... I za pet minuta možeš dosta da doprineseš. Naš cilj je da Zvezda dobije utakmicu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.