Srbija izbačena sa Evropskog prvenstva, FIBA traži i izbacivanje sa Olimpijskih igara! (FOTO)

stiglo pismo u KSS

Srbija izbačena sa Evropskog prvenstva, FIBA traži i izbacivanje sa Olimpijskih igara! (FOTO)

U Košarkaški savez Srbije danas je stiglo pismo iz FIBA u kojem smo obavešteni da smo izbačeni sa Evropskog prvenstva 2017. godine, a traži se i izbacivanje iz kvalifikacija za Olimpijske igre
Objavljeno:

Strašne stvari se događaju ovih dana vezane za sukob između FIBA i Evrolige! Naime, posle Slovenije i u Košarkaški savez Srbije danas je stiglo pismo iz FIBA u kojem smo obavešteni da smo izbačeni sa Evropskog prvenstva 2017. godine. FIBA Evropa traži i da Srbija bude izbačena iz kvalifikacija za Olimpijske igre. Kako prenosi portal Eurohoops FIBA je u petak poslala pisma nacionalnim savezima osam zemalja u kome ih obaveštava da su nacionalni timovi tih država izbačeni sa predstojećeg Evropskog prvenstva koje će se održati 2017. godine.

To su Srbija, Slovenija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina, Španija, Grčka, Italija, Izrael, Turska, Litvanija, Rusija i Poljska. Konkretno, ex-YU savezima je poručeno da su zbog opredeljenja za nastup u Evroligi i Evrokupu, koje je većinom glasova 11:1 izglasala Skupština ABA lige j.t.d, njihove seniorske reprezentacije već sada praktično eliminisane sa Evropskog prvenstva 2017. godine. Kamil Novak dodao je da je FIBA Evropa kopiju ovog pisma poslala i FIBA Svetu, u čijoj nadležnosti su interkontinentalna takmičenja nacionalnih timova, uključujući Olimpijske igre. (Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.