PERPEROGLU UMALO DA ZAVRŠI KARIJERU: Težak zdravstveni problem grčkog asa!
Stratos Perperoglu, Foto: Starsport©

nije bilo naivno

PERPEROGLU UMALO DA ZAVRŠI KARIJERU: Težak zdravstveni problem grčkog asa!

Ali na svu sreću se izvukao

Objavljeno:

Stratos Perperoglu je pričao za sajt Evrolige o brojnim aktuelnim dešavanjima, ali se dotakao i nekih momenata iz svoje karijere.

Prisetio se momak iz Drame 2011. godine kada je umalo završio karijeru. On je poišao u SAD da poseti familiju, a tokom povratka u domovinu primetio je da nešto nije u redu.

- Sedeo sam u avionu i nisam ustajao sve vreme tokom leta. Kada smo sleteli, osetio sam bol u desnoj nozi baš u momentu kada sam ustao sa sedišta Srećom, sutradan smo imali preglede u reprezentaciji i pitao sam doktora da mi proveri list. Uradili smo magnetnu rezonancu i nije se ništa pokazalo. Doktor je predložio da proverimo vene, za svaki slučaj. Učinili smo to i doktor mi je rekao - "Ne pomeraj se! Vene su ti začepljene, stanje je ozbiljno" - rekao je Perperoglu.

Ispostavilo se da je imao sreće što ga je noga zabolela, pa je ubrzo bio i izlečen.

- Znao sam o tome jer je i moj otac imao sličan problem. Ali, bio sam vrlo neprijatno iznenađen jer sam imao 26, 27 godina tada. Osećao sam se kao da me je neko udario čekićem kada sam čuo te vesti.

Zbog svega toga je Perperoglu morao da pauzira oko šest meseci.

- Dali su mi odmah razređivač krvi i morao sam da ostanem u bolnici oko desetak dana. I zbog toga nisam mogao da igram. Bio je problem u slučaju da dobijem udarac jer bi to moglo da pokrene unutrašnje krvarenje.

Sve te sedmice odsustva su zabrinule Perperoglua.

- Iskreno, nisam znao da li ću više igrati ponovo. Čuo sam priče drugih igrača koji su imali to što sam ja imao, i to sve može da ugrozi karijeru.

Prve sedmice oporavka je proveo u bolničkom krevetu. Posle toga je mogao da šeta i trči. Posle tri meseca je počeo da trenira, ali to je morao da čini - sam. Mali udarac je mogao da bude problematičan zbog unutrašnjeg krvarenja. Nije smeo da igra sa saigračima.

- Predviđao sam i jako sam očekivao povratak na parket. Bila je to teška sezona za mene, ali mi je to sve pomoglo sa mojom verom u Boga. Morao sam da mu verujem i pomogao mi je da prebrodim taj period. Mnogo puta uzimamo u životu stvari zdravo za gotovo. Tako sam i ja činio sa karijerom. Mislio sam da treba da igram zauvek - rekao je Stratos.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.