OVAJ ČOVEK SE TOLIKO ČEKAO: Pionir je Pionir, ali u Areni je milina igrati - to je svetska hala!
Rade Zagorac, Foto: Espreso.co.rs

evrokup

OVAJ ČOVEK SE TOLIKO ČEKAO: Pionir je Pionir, ali u Areni je milina igrati - to je svetska hala!

On je Tofašu ubacio 26 poena uz sjajne procente šuta iz igre

Objavljeno:
Aleksa Radosavljević

Crno-beli pred svojim navijačima savladali Tofaš u meču drugog kola grupe "B" Evrokupa.

Rade Zagorac bio je ubedljivo najbolji na utakmici sa 26 poena, pet skokova i po dve ukradene lopte i asistencije, te je ukupno imao 35 indeksnih poena, a ovo je njegova izjava posle utakmice.

- Zadovoljni smo jer je dosta toga stalo u ovu jednu utakmicu. Dosta nekih amplituda, koje ćemo se kako sezona odmiče truditi ih bude što manje. Dobar pokazatelj da nismo mekani mentalno. I pored minusa smo bili svesni da je većina šuteva koje su ubacivali, bila plod njihovog kvaliteta i sreće, ali je tu bila naša dobra odbrana. Konstantno smo se međusobno ohrabrivali, držali timski duh i uprkos svemu tome bili na minus četiri na poluvremenu. Kasnije smo shvatili da podizanjem nivoa u odbrani neće moći da izdrže celu utakmicu. To se na kraju i desilo. To je super stvar za nas - rekao je Zagorac posle meča.

On je Tofašu ubacio 26 poena uz sjajne procente šuta iz igre (8/12 iz igre, trojke 4/7 i 6/6 penali) i uz to je dodao pet skokova i po dve asistencije i ukradene lopte.

- Zadovoljan sam kako sam odigrao. Apsolutno se kristališu uloge u ekipi, iako je rana faza sezone, neke stvari su se već posložile. Imamo ljude za razne role, Kori je to bio u drugom delu kada je razigravao ekipu. Bilo je napadački raspoloženih i ta raznovrsnost je dobra na nekom dužem štapu - objasnio je Zagorac, koji je potom probao da opiše razliku između igranja u Areni i u hali "Aleksandar Nikolić".

- Postoji razlika, Arena je ipak svetska hala, sve je tačnije i preciznije. Zadovoljni smo time, Pionir je imao svojih prednosti i tu nekui akustiku. Arena je takođe ima kada dođe ovoliki broj ljudi. Ključne razlike ne postoje, ali je bolje za igranje. Veliki je izazov napuniti ovu halu i verujem da će kada se malo sjedini publika sa ekipom biti još ljudi - zaključio je Zagorac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.