TRINKIJERI NASTAVIO U SVOM STILU: O Zagorcu ću da pričam kada odigra loše, a Novica je prava košarkaška glava!
Andrea Trinkijeri, Foto: Starsport©

evrokup

TRINKIJERI NASTAVIO U SVOM STILU: O Zagorcu ću da pričam kada odigra loše, a Novica je prava košarkaška glava!

Najbolji pojedinac utakmice svakako je, uz Novicu Veličkovića, bio i Rade Zagorac, koji je postigao 26 poena. Međutim, Italijan nije želeo da govori o svom beku posle ove utakmice

Objavljeno: 22:42h

Trener košarkaša Partizana Andrea Trinkijeri bio je zadovoljan karakterom svoje ekipe nakon preokreta i pobede na večerašnjoj utakmici sa Tofašom u Evrokupu.

Njegova ekipa je zabeležila i drugu pobedu u ovogodišnjem Evrokupu pošto su u ,,Štark areni“ sa 13 poena razlike savladali turski tim i to nakon preokreta.

– Voleo bih da kažem da je utakmica bila teška kao što je bilo očekivano, ali lagaću vas. Bilo je teže. Ovo je prva utakmica na domaćem terenu. Davili smo se protiv veoma dobrog ofanzivnog tima. Ubijali su nas u svemu. Kasnili smo sa pokrivanjem pozicijama, sa pokrivanjem šuteva…U svemu. Dodali smo mnoge stvari u drugom poluvremenu, promenili i mislim zasluženo pobedili – opisao je Trinkijeri utakmicu i nastavio:

foto: Starsport©

– Prvo poluvreme bilo je katastrofalno, drugo eksplozija. Sve je bilo novo i za navijače i igrače, teško…Nije bilo važno kako, samo sam im rekao da moramo da pobedimo ovu utakmicu. Nisam želeo da budem zadovoljan kvalitetom utakmice, već samo da pobedimo i vežemo dve pobede.

Najbolji pojedinac utakmice svakako je, uz Novicu Veličkovića, bio i Rade Zagorac, koji je postigao 26 poena. Međutim, Italijan nije želeo da govori o svom beku posle ove utakmice.

– Pričaću o Radetu kada odigra loše igra, danas treba da uživa. Podržaću ga kada ne ide, ali danas je, kao što smo svi videli, bio odličan – kazao je Trinkijeri.

Ipak, o Novici Veličkoviću, koji je svojom energijom i važnim poenima bio pokretač Partizana na parketu, ali i navijača na tribinama, progovorio je nekoliko rečenica.

– Novica je primer šta je košarkaška glava. Kako se pripremiti, kako odigrati ove utakmice i kako biti važan igrač. Bio sam malo ljut kada je izmišljao nekoliko rotacija ,,sa marsa“ u odbrani, mi to obično radimo u napadu, ali drago mi je što je sa nama – istakao je Trinkijeri.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.