BRAUNOV PLES U NOVOM PIONIRU: Zvezdina surova osveta Primorskoj u prvom kolu ABA lige!
Milan Tomić, Foto: Starsport©

aba liga, 1. kolo

BRAUNOV PLES U NOVOM PIONIRU: Zvezdina surova osveta Primorskoj u prvom kolu ABA lige!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 21:53h

Košarkaši Crvene zvezde su savladali ekipu Primorske u prvom kolu regionalne lige i tako se osvetili za šokantan poraz u četvrtfinalu ABA Superkupa - 90:64.

Centrlna utakmice u renoviranoj dvorani Aleksandar Nikolić bio je Lorenco Braun, koji je nakon razočaravajuće partije protiv Panatinaikosa pokazao da će biti ozbiljno pojačanje crveno-belih. Američki plejmejker je bio najefikasniji akter meča sa 18 poena, a pratili su ga Dobrić i Gist sa 13, odnosno 11 poena. Kod Primorske je najbolji bio Heris sa 17.

Počela je Zvezda nešto sporije, ali je u drugoj četvrtini rešila pitanje pobednika zahvaljujući sjajnj defanzivnoj igri i odličnom skoku u napadu.

Braun je dominirao, a ostatak ekipe je bio na viskom energetskom nivou i to je bio glavni razlog lake i ubedljive pobede Crvene zvezde. Primorska je mnogo grešila. što je srpski šampin iskrostio i tako postigao mnogo lakih poena.

Treća i četvrta četvrtina su bila klasično odrađivanje pobednika, a drugi period obeležila su fantastična zakucavanja Gista i Dobrića, koja su podigla na noge malobrojnu publiku u Pioniru.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu:

KRAJ UTAKMICE: Crvena zvezda - Primorska 90:64

Ubedljiva pobeda izabranika Milana Tomića, koji su se revanširali Primorskoj za poraz u ABA Superkupu.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Crvena zvezda - Primorska 73:48

Aktuelni šampion ABA lige odlučio da ozbiljno naplati dugove Primorskoj i osveti se za poraz u ABA Superkupu. Crveno-beli su u jednom trenutku imali i više od 35 poena razlike i pokazali su jasnu razliku u klasi. Lorenco Braun je nastvaio da dominira, a Gist je fantastičnim zakucavanjem 'zapalio' malobrojnu publiku u renoviranoj dvorani Aleksandar Nikolić. Deluje da je pitanje pobednika na ovom meču rešeno. Lorenco Braun je i dalje najefikasniji sa 18 poena.

POLUVREME: Crvena zvezda - Primorska 45:24

Zahvaljujući sjajnoj defanzivi i još boljem ofanzivnom skoku Zvezda je napravila veliku razliku. Crveno-beli su naterali Primorsku na mnogo grešaka, koji su prouzrokovali mnogo izgubljenih lopti i veliki broj lakih poena za izabranike Milana Tomića. Najefikasniji u prvom poluvremenu bio je Lorenco Braun sa 11 poena, a pratili su ga Perperoglu, Gist i Faje sa po pet.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Crvena zvezda - Primorska - 28:21

Veliki broj faulova i slobodnih bacanja obeležio je prvi period utakamice. Zvezda je bila stoprocentna sa linije penala, a pogdila je i dve trojke. Prva figura meča u dosadašnjem delu meča bio je Lorenco Braun sa 11 postignutih poena. Amerikanac nema promašaj iz igre.

1 / 3 Foto: Starsport©

Počela je utakmica u dvorani Aleksandar Nikolić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.