DENVER JE VEĆI FAVORIT ZA TITULU OD GOLDEN STEJTA: Jokićevi Nagetsi vrebaju iz senke, NBA šampioni nisu ni u Top 10
Nikola Jokić, Foto: AP

Zanimljiva lista

DENVER JE VEĆI FAVORIT ZA TITULU OD GOLDEN STEJTA: Jokićevi Nagetsi vrebaju iz senke, NBA šampioni nisu ni u Top 10

"ESPN" je napravio svoju predikciju za novu NBA sezonu

Objavljeno: 12:26h

Zagrevanje za novu NBA sezonu je uveliko počelo, s obzirom da su brojne ekipe u svojim trening kampovima i da se s nestrpljenjem čeka druga polovina oktobra kada će zvanično krenuti nova sezona.

U međuvremenu, kao i pred početak svake sezone, mediji i stručnjaci se bave određenim predviđanjima, a jedno takvo je uradio ugledni "ESPN" koji je napravio listu favoriza za osvajanje šampionskog prstena.

Leto je donelo velike promene u brojnim ekipama, dosta najvećih zvezda i Ol starova je promenilo timove i konferencije, tako da je na neki način poremećen dosadašnji balans koji je važio u NBA.

Takve promene su se recimo najviše odrazile na šanse najdominantnijeg tima u ovog deceniji, Golden Stejta, ali i na aktuelne šampione, Toronto, koje više niko ne vidi na listi glavnih favorita.

Prema predikciji "ESPN", prvi favort za osvajanje titule su Klipersi, koji su doveli ovog leta šampiona Kavaija Lenarda koji nije želeo da ostane u Torontu uprkos osvajanju prstena, ali i Pola Džordža.

Kao najveću pretnju ekipi iz Los Anđelesa vide Milvoki koga predvodi Janis Adetokumbo, a treći na listi favorita je Filadelfija koja zaista ima strašan tim predvođen Embidom, Simonsom i Herisom.

Tek posle njih slede Lejkersi koje će u novoj sezoni predvoditi Lebron Džejms i novopridošli Entoni Dejvis.

U Hjuston je ovog leta stigao bivši MVP lige, Rasel Vestbruk, ali ni njegovo priključivanje Hardenu, Kapeli i ostalima nije povećalo šanse Roketsima, prema predviđanju "ESPN-a".

A kao šestog favorita, "ESPN" vidi Denver našeg Nikole Jokića, koji nije doveo nijednu novu zvezdu, ali je sačuvao jezgro prošlogodišnje ekipe i pojačao je sa nekoliko izuzetno talentovanih rukija.

Tako se Nagetsima daju veće šanse za osvajanje šampionskog prstena i od Golden Stejta koji je ostao bez Kevina Durenta i tek je 8. favorit, dok su šampioni iz Toronta tek na 12. mestu liste posle odlaska Kavaija Lenarda.

"ESPN" lista izgleda ovako:

1. Los Anđeles Klipers 2. Milvoki Baks 3. Filadelfija Seventisiksers 4. Los Anđeles Lejkers 5. Hjuston Rokets 6. Denver Nagets 7. Juta Džez 8. Golden Stejt Voriors 9. Boston Seltiks 10. Portland Trejlblejzers 11. Bruklin Nets 12. Toronto Reptors 13. San Antonio Spars 14. Majami Hit 15. Dalas Maveriks 16. Nju Orleans Pelikans 17. Indijana Pejsers 18. Sakramento Kings 19. Detroit Pistons 20. Minesota Timbervulfs 21. Orlando Medžik 22. Oklahoma siti Tander 23. Čikago Buls 24. Atlanta Hoks 25. Vašington Vizards 26. Memfis Grizlis 27. Klivlend Kavalirs 28. Finiks Sans 29. Njujork Niks 30. Šarlot Hornets

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.