ZADOVOLJAN SAM IGROM U NAPADU, ALI... Trinkijeri je imao šta da zameri igračima Partizana posle osvajanja Superkupa
Andrea Trinkijeri, Foto: Aleksandar Stojanović

GOSPODIN ANDREA!

ZADOVOLJAN SAM IGROM U NAPADU, ALI... Trinkijeri je imao šta da zameri igračima Partizana posle osvajanja Superkupa

Na pitanje koliko su mu stvari oko ekipe i igrača jasnije posle ove tri utakmice, Italijan je rekao da nisu nimalo...

Objavljeno: 22:31h

Trener Partizana Andrea Trinkijeri posle osvajanja prvog trofeja u sezoni, ABA Superkupa, rekao je da je zadovoljniji kako je njegov tim igrao u napadu nego u odbrani.

- Čestitam mojim igračima, celoj ekipi. Imali smo tri kompletno različite utakmice. Uspeli smo svaki put nešto da dodamo. Voleo bih da kažem da je to bilo planirano, ali nije. Zadovoljan sam timskom igrom u napadu, malo manje u odbrani. Dopustili smo 43 odsto trojki i to nije dobro. Na kraju smo dobro držali utakmicu, svi igrači su igrali ispod 21 minut. Čeka nas sada težak meč protiv Venecije - bila je prva Trinkijerijeva ocena posle meča.

Na pitanje koliko su mu stvari oko ekipe i igrača jasnije posle ove tri utakmice, Italijan je rekao:

- Nisu mi jasnije, da budem iskren. Znam kako bi trebalo da igramo i koliko bi trebalo da “nategnem” da ekipa igra tako zahtevno. Želimo da igramo kao tim u napadu i da se borimo, “kopamo” i radimo. Moramo tako da igramo. Videlo se to juče u prvom poluvremenu, nismo se spustili u stav. Imali smo dve četvrtine gde smo bili bolji u odbrani i tu je naša sezona.

Jaramaz pokidao Cedevita Olimpiju
Jaramaz pokidao Cedevita Olimpiju foto: Cibona/Željko Baksaj

Ognjen Jaramaz je dobio pohvale za postignutih 20 poena.

- Ogi je bio izvanredan. Igrao je u prve dve utakmice ne toliko dobro, ali imao je ovog puta motivaciju i igrao je kako zna. Gledam posao koji Gordić radi, koji Mozli radi, koji Zagorac radi. Jaramaz i Tomas su tako igrali jer su im ostali pomogli. Volim da kažem igračima da će svaki od njih imati special night - istakao je Trinkijeri.

Slaven Rimac
Slaven Rimac foto: Beta/Daniel Kasap

Trener košarkaša Cedevite Olimpije Slaven Rimac istakao je da je Partizan, u ovom trenutku, najbolji tim na Jadranu.

- Čestitao bih Partizanu na zasluženo osvojenom Superkupu. Pokazali su u ove tri utakmice da su u ovom momentu najbolja ekipa. Samleli su nas što se tiče te energije. Nismo uspeli da se povežemo i da ozbiljnije pripretimo. Svaki put je Partizan imao odgovor. Tek sezona počinje. Partizan je na visokom nivou i to je ono što nas čeka i u Evrokupu i u ABA ligi. Partizan ima 11 ravnopravnih igrača i to mu mnogo znači. Bili su bolja ekipa danas od nas - priznao je Rimac.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.