PARTIZAN OSVOJIO ABA SUPERKUP: Čak šest dvocifrenih u ekipi crno-belih, Cedevita Olimpija se ništa nije pitala!
Košarkaši Partizana, Foto: Cibona/Željko Baksaj

ABA SUPERKUP 2019

PARTIZAN OSVOJIO ABA SUPERKUP: Čak šest dvocifrenih u ekipi crno-belih, Cedevita Olimpija se ništa nije pitala!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espreso.co.rs

Objavljeno: 21:46h

Partizan je osvojio prvi trofej koji je mogao u ovoj sezoni - ABA Superkup.

Izabranici Andree Trinkijerija slavili su nad Cedevita Olimpijom sa 99:77 u utakmici poenterski dostojnoj i NBA lige.

Iako se slovenačka ekipa nastala u fuziji sa hrvatskim timom fino pojačala dovođenjem Marka Simonovića, Jake Blažiča, Maika Cirbesa, Mekintajera, nije imala ono što je potrebno da se pobedi četa Andree Trinkijerija, takođe pojačana kao nijedne od prethodnih par godina.

Sudeći po ovom pripremnom periodu i samom početku sezone, crno-beli će biti pravi melem za oči košarkaških zaljubljenika, posebno onih kojima je Partizan u srcu.

Još od prve četvrtine delovalo je kao da se samo čeka momenat kada će momci iz Beograda da se odvoje na dvocifrenu razliku, a posle početnih 12:0, to su konačno uradili u trećoj deonici.

Najefikasniji u redovima pobednika bili su Ognjen Jaramaz sa 20 poena, dok je bilo još čak pet dvocifrenih: Volden i Tomas sa po 13 poena, po 12 Peiners i Gordić, a 11 je dodao Nikola Janković.

Sa druge strane, 18 je postigao Jaka Blažič, 15 Rajan Boutrajt, dok su preko deset dali još Marko Simonović i Miler Mekintajer, obojica po 11.

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na lajv-blogu na Espreso.co.rs...

KRAJ UTAKMICE, PARTIZAN JE ŠAMPION ABA SUPERKUPA!

Partizan je lagano sačuvao prednost stečenu u prve tri četvrtine, na kraju nije uspeo da pređe stotku, ali niko neće mariti zbog toga!

TREĆA ČETVRTINA!

Posle serije Partizana sa kraja poluvremena, ušlo se opet u mirniji ritam početkom treće četvrtine. Odlično su šutirali i Pejdž i Volden i Rade Zagorac i Rašon Tomas i Ognjen Jaramaz u crno-belom timu, sa druge strane Jaka Blažič, Miler Mekintajer i ekipa su držali priključak.

Iako je Partizan imao čak i +14, poenima Krušlina se Cedevita Olimpija vratila na -8, ali je Žanis Pejners pogodio trojku uz faul, vrativši crno-bele na +12. Penalima Rajan Boutrajta, treća deonica završena je rezultatom 84:73 za Beograđane. Dobra zaliha pred odlučujući period.

DRUGA ČETVRTINA! POLUVREME! 55:44 za Partizan!

Rezultatska klackalica iz prve četvrtine, nastavila se u drugoj. Pogađali su Boutrajt, Mouzli, Pejners, Rašon Tomas. Crno-beli su napravili mini seriju, odmakli se na +4, pa je morao da reaguje Rimac tajm-autom na tri minuta od početka deonice. Trinkijeri je jedan već iskoristio, upravo pre te serije.

Nije pomogao taj Rimčev tajm-aut, jer crno-beli ove sezone igraju fantastično. Zagorac je imao jednu situaciju 2+1 na dva minuta pred kraj poluvremena, kada je Partizan otišao na +9, najveću prednost još od onih +12.

Verovali ili ne, viđeno je čak 99 poena za prvo poluvreme, crno-beli su se bolje snašli u tako brzoj košarci.

PRVA ČETVRTINA!

Partizan je poveo sa 12:0, ali se Cedevita Olimpija vratila na 12:8. Naposletku, prva deonica je završena rezultatom 20:20. Posle tajm-auta Slavena Rimca na početku meča, konsolidovala se ekipa iz Slovenije, pa je uspela da nadomesti veliki nedostatak od čak 12 poena.

19.20 - Za 40 minuta počinje utakmica! Ko će do prvog trofeja u sezoni?

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.