PRVI PUT POSLE MUNDOBASKETA: Teodosić o reprezentativnoj penziji, Saletu i dešavanjima u Kini!
Miloš Teodosić, Foto: Starsport©

kapiten ima reč

PRVI PUT POSLE MUNDOBASKETA: Teodosić o reprezentativnoj penziji, Saletu i dešavanjima u Kini!

- Peto mesto je, s obzirom na sve, prihvatljiv rezultat - rekao je igrač Virtusa

Objavljeno:

Miloš Teodosić zbog povrede nije mogao da pomogne reprezentaciji Srbije na Svetskom prvenstvu u Kini

Vođa ove generacije, koja je u Kini trebalo da dostigne vrhunac, morao je utakmice da gleda ispred TV ekrana i da se nervira.

"Orlovi" su zauzeli tek peto mesto na Mundobaksetu, a priznaje Miloše da mu nije bilo lako da gleda saigrače, a zna da ne može da im pomogne.

- Mnogo je teže kada se gleda sa strane nego kad se igra. Veća je nervoza, nerviraš se. Onako igraš i ne razmišljaš mnogo. A ovako, vidiš svaku situaciju, sve iz drugog ugla i onda je skroz čudno - kazao je za Novosti Miloš Teodosić.

Kaže da su brojni faktori uticali na rezultat našeg tima i istice da peto mesto nije neuspeh.

- Znali smo da je ovo prvenstvo prvo na koje putujemo sa ulogom favorita. I mi, igrači, smo imali najveća očekivanja , a i kompletna javnost. Stvorio se pritisak, bilo je samo pitanje sa kojom medaljom ćemo se vratiti. Desile su se te povrede. Gagi Milosavljević i ja nismo ni otišli, Lučić je skoro bez treninga putovao, Bjelica imao problema. Zbog svih okolnosti, ne mogu da kažem da je peto mesto neuspeh. Peto mesto je, s obzirom na sve, prihvatljiv rezultat.

Prokomentarisao je odlazak Saše Đordevića sa klupe Srbije.

- Žao mi je zbog Saleta, nismo stigli ni da popričamo ovde u Bolonji. Razumem njegovu odluku i prihvatam je. Uradio je mnogo za srpsku košarku, osvojene su tri srebrne medalje. Hvala mu na svemu. On je fantastičan trener.

Teo je odgovorio na pitanje kada bi mogao da završi reprezentativnu karijeru.

- Moje telo će biti presudno. Ne mogu da kažem da će to biti za godinu, dve ili možda tri, ali znam šta mi je najveća želja. Da svoju misiju sa Srbijom krunišem zlatnom medaljom, na bilo kom takmičenju, samo to da se desi - rekao je Teodosić.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.