HIT IZJAVA TRINKIJERIJA: Nismo obuli pravu obuću, košulja je perfektna, ali moramo biti plave kragne!
Foto: Aleksandar Stojanović

posle plasmana u finale

HIT IZJAVA TRINKIJERIJA: Nismo obuli pravu obuću, košulja je perfektna, ali moramo biti plave kragne!

- Moramo peglati i gore i dole, ja ću tražiti pet takvih igrača i oni će igrati - rekao je strateg crno-belih

Objavljeno:

Partizan se plasirao u finale ABA Superkupa, a trener crno-belih Andrea Trnikijeri nije bio previše zadovoljan igrom svog tima.

- Teška utakmica protiv iskusnog, dobrog tima koji igra dugo zajedno. Umeju da igraju pametnije nego mi. To je suština priče. Bili smo jako mekani i nedovoljno fokusirani u odbrani u prvom poluvremenu. Moramo da igramo odbranu, da postavimo telo, da igramo pozicionu odbranu sa strane pomoći. Tu je naša sezona - rekao je Trinkijeri.

Partizan je primio čak 48 poena u prvom poluvremenu.

- Baš smo loše igrali odbranu, nismo obuli pravu obuću. Bili smo previše elegantni, košulja je bila perfektna, sa kravatom, ali mi moramo biti plave kragne (simbol radničke klase op.a.). Moramo peglati i gore i dole, ja ću tražiti pet takvih igrača i oni će igrati.

Rašon Tomas?

-Ima neviđenu energiju, ali mora još mnogo da nauči. Ovo mu je druga sezona u Evropi. Ima dobre utakmice, ali jako je važno kako je ekipa primila njegov stil igre, a to nije najlakše. Može da igra tri pozicije i mi mu menjamo pozicije. Ekipa je to jako dobro prihvatila i prati.

Koliko je važno imati igrače koji mogu na više pozicija?

-Za mene je sve da imam igrače koji igraju na više pozicija. Da budemo nepredvidljivi, da ne zavisiš od jednog igrača i kada nemaš jednog dana jednog igrača.

Koliko bi vam značilo da osvojite ovaj turnir?

- Ako ga osvojim, reći ću ti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.