VELIKA SENZACIJA! NOVAJLIJA RAZBIO ŠAMPIONA: Očajna Zvezda se obrukala u Zagrebu!
Bili Beron i Milan Tomić, Foto: Starsport

aba superkup

VELIKA SENZACIJA! NOVAJLIJA RAZBIO ŠAMPIONA: Očajna Zvezda se obrukala u Zagrebu!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 22:07h

Ovo niko nije mogao da nasluti - Crvena zvezda je poražena od Primorske u četvrfinalu ABA Superkupa - 88:82.

Košmarna noć za izabranike Milana Tomića koji će sigurno što pre želeti da zaborave meč sa novajlijom u ABA ligi. Bez energije i želje je delovala Zvezda, dok je naspram sebe imala sjajnu ekipu Priomrske, koja je pokazala izvandrednu košarku i apsolutno zasluženo slavila.

Osim prve četvrtine favorit, inače i šampion regionalnog takmičenja, čitav ostatak meča bio je u podređenom položaju. Ekipa koja je prošle sezone igrala ABA 2 ligu potpuno je nadigrala glavnog kandidata za odbranu titule. Drugu četvrtinu dobila je 21:15, treću 23:21, a u četvrtoj je vodila i sa +17. Na kraju je Zvezda uspela da razliku svede na jednocifren minus, ali dalje nije mogla.

Kod pobednika Jagodić-Kuridža bio je najefikasniji sa 18 poena i devet skokova, dok je Heris dodao 14 pogodaka. Na drugoj strani Dejan Davidovac bio je najefikasniji sa 15 poena, a Džejms Gist dodao je 12, dok je pored njih dvocifreni još bio i Bili Beron sa 10 pogodaka. Primorska se u polufinalu sastaje sa Partizanom, koji je bio bolji od Mega Bemaksa.

Sva dešavanja sa meča možete da pratite na našem lajv-blogu:

KRAJ UTAKMICE: Zvezda - Primorska 82:88

Velika senzacija u Zagrebu!

KRAJ TREĆE ČETVRTINE: Zvezda - Primorska 62:69

Ostala je još jedna deonica crveno-belima da dođu do preokreta. Primorska igra sjajno, kako u odbrani, tako i u napadu, dok se Zvezda muči i ne uspeva da nađe ritam. Kurižda nosi Slovence sa 16 poena, dok su kod Zvezde dvocifreni Gist i Beron (10 poena).

POLUVREME: Zvezda - Primorska 41:46

Šampion ABA lige nije odigrao toliko loše, koliko je sastav Primorske pružio dobru partiju... Zaista raznovrsno igraju momci Jurice Golemca u napadu, ali i u odbrani, pa košarkaši Crvene zvezde nikako ne uspevaju da se snađu u ovakvom sistemu. Ekipa Milana Tomića je odigrala prilično nošalatno, tako da će trener Zvezde sigurno imati šta da im kaže na poluvremenu. Kod Primorske je najbolji Jagodić sa 11, dok je kod Zvezde najefikasniji Gist sa 8.

KRAJ PRVE ČETVRTINE: Zvezda - Priomrska 26:25

Crveno-beli su dobro otvorili meč, ali se Primorska nije predavala i pokazala je da se ne plaši šampiona ABA lige. Ekipa iz Slovenije je odigrala odličnu završnicu, pa je značajno smanjila prednost Zvezde.

20:00 - Utakmica je počela.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.