PEJDŽ I TOMAS SRUŠILI MEGU: Partizan čeka Zvezdu u polufinalu ABA Superkupa!
Rade Zagorac se nametnuo kao lider ove generacije, Foto: Starsport©

aba superkup

PEJDŽ I TOMAS SRUŠILI MEGU: Partizan čeka Zvezdu u polufinalu ABA Superkupa!

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite na našem lajv-blogu

Objavljeno: 19:01h

Košarkaši Partizana plasirali su se u polufinale ABA Superkupa, pošto su u Zagrebu bili bolji od Mege rezultatom - 86:73.

Izabranici Dejana Milojevića su bolje ušli u meč od crno-belih, pre svega, zahvaljujući dobrom šutu za tri poena stvorili su prednost i prvu četvrtinu završili sa vođstvom od tri razlike.

Ipak, nakon isteka prvih deset minuta igra Mege se raspala, a Partizan je na pogon sjajnog Rašon Tomasa i insiprisanog Markusa Pejdža napravio preokret i preuzeo stvari u svoje ruke.

Nastavak je doneo istu sliku, Parni valjak je dominirao, dok je Mega delovalo uplašeno i nesigurno. Crno-beli su odigrali sjajnu treću četvrtinu i tada je već bilo jasno ko će odneti pobedu na ovom meču.

Poslednji kvartal je bio klasično odrađivanje posla.

Najefikasniji u redovima Partizana bio je Markus Pejdž sa 21 poenom, a pratili su ga Birčević sa 16 i Tomas sa 15 poena. Kod Mege je bio najbolji Marko Simonović sa 15.

Partizan će u polufinalu čekati boljeg iz duela Crvena zvezda - Primorska, koji je na programu od 20 časova.

Sva dešavanja sa meča možete pratiti na našem lajv-blogu:

KRAJ UTAKMICE: Pobeda Partizana nad Megom - 86:73

КRAJ TREĆE ČETVRTINE: Partizan - Mega 71:49

Apsolutna dominacija košarkaša crno-belih u nastavku meča. Mega deluje uplašeno, nakon prve četvtine izabranici Dejana Milojevića odigrali su veoma loše. Mnogo nesiugrnosti, veliki broj promašenih slobodnih bacanja i nesigurnost obeležili su igru Mege, dok je Partizan to umeo veoma dobro da iskoristi. Maruks Pejdž je pokazao sjajnu igru i sa 21 postignutim poenom predstavlja najefikasnijeg pojedinca na meču.

POLUVREME: Partizan - Mega 46:33

Probudio se Partizan i pokazao da je kvaliteniji tim od Mege. Markus Pejdž je vezao tri trojke i napravio kapitalnu prednost za crno-bele. Ipak, ovu četvrtinu, kao i celokupno prvo poluvreme, obeležio je Rašon Tomas, koji je bio nezaustavljiv. Amerikanac je ubacio 13 poena. Kod Mege, koja je odigrala veoma lošu četvrtinu, najraspoloženiji za igru bio je Marko Simonović sa 11 poena.

foto: Printskrin/Arena sport

KRAJ PRVE ČETVRTINE: Partizan - Mega 18:21

Odlična četvrtina za ekipu Dejana Milojevića, koja je, pre svega, zahvaljujući sjajnom šutu za tri poena stvorla prednost i napravila probleme Partizanu. Mega je postigla čak četiri trojke, dok crno-beli nisu ubacili nijednu iz šest pokušaja. Najbolji u redovima Parnog valjka bio je Rašon Tomas sa 8 poena, a kod Mege je najefikasniji bio Nikola Mišković.

17:00 - Počela je utakmica u Sportskom centru "Dražen Petrović"

Poslednja vest iz Zagreba je da na terenu danas nećemo gledati Radeta Zagorca koji ima manju povredu, pa je Andrea Trinkijeri odlučio da ga odmori na duelu protiv Mege.

BONUS VIDEO:

(Esperso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.